Afbeelding
SBS6

Laurens Hagens bij DanceSing SBS6

23 januari 2019 om 12:41 lokaal

NIJKERK Nijkerker Laurens Hagens doet mee aan het nieuwe televisieprogramma DanceSing. Zijn auditie wordt aanstaande donderdag om 20.30 uur uitgezonden op SBS6.

DanceSing is een programma waar alleen mensen worden uitgenodigd die zowel goed kunnen dansen als zingen. Kenmerken die helemaal passen bij Laurens: de afgelopen jaren was hij performer voor Dinnershow Pandora waar hij niet alleen danste maar ook de zang voor zijn rekening nam. Hagens: ,,Ik werk al jaren als danser en backing vocal bij grote artiesten en heb een opleiding gevolgd bij de bekende dansopleiding van Lucia Marthas in Amsterdam.”

Bekendheid bij het grote publiek kreeg Laurens onder andere door zijn deelname als danser en backing vocal aan het Eurovisie Songfestival waar hij voor België uitkwam. ,,Qua televisieprogramma’s heb ik ook een paar jaar geleden geprobeerd om een plek bij een coach te krijgen in een uitzending van The Voice. Helaas heeft toen niemand gedraaid, maar sinds die tijd heb ik mij enorm ontwikkeld in mijn vak. Ik was op dat podium toen ook enorm zenuwachtig.”
Naast zijn werk als danser heeft Laurens al jarenlang een eigen dansschool in Nijkerk sinds dansschool Vliek stopte waar hij als dansleraar werkte.

DROOM In het programma DanceSing krijgt Laurens de kans op een internationale droomcarrière. Bekende dansers als Timor Steffens en Kenzo Alvares en zangeres Trijntje Oosterhuis en Gordon zitten in de jury. ,,Ik mag helaas nog niet zeggen of ik door ga naar de volgende rondes. Maar het was in ieder geval een enorm avontuur.”

NIEUWE TECHNIEK DanceSing maakt gebruik van de nieuwste filmtechnieken en 'augmented reality'. Hagens: ,,Ik heb nog nooit zoveel nieuwe techniek bij elkaar gezien. Het zorgt voor hele bijzondere optredens. Zelf was ik opnieuw weer zenuwachtig tijdens de auditie, zeker omdat je met allerlei nieuwe techniek te maken hebt. Je moest van tevoren kiezen of je met zang of dans begon. Ik koos voor zang en moest van beide zangjury’s een ja krijgen voordat ik door mocht. In een paar tellen moest ik mijzelf omkleden voor mijn danceperformance en als je dan weer twee ja’s krijgt, mag je door naar de bootcamp.”

EIGEN TRACK Alleen de beste dansers en zangers zijn gevraagd om mee te doen aan dit programma. Er zijn maar vijftig auditanten doorgegaan naar de officiële audities. Ik wilde vooral meedoen om te zien wat het programma mij kon bieden. De winnaar mag uiteindelijk een eigen track opnemen bij een professionele producer. ”

Iedereen die Laurens Hagens in actie wil zien kan op zondagmiddag 10 februari naar Gluren Bij De Buren komen dat ook in zijn dansschool aan de Watergoorweg 85c wordt gehouden. Hier laten zijn eigen talenten zich van hun beste kant zien en hij zal zelf zijn auditienummer zingen.

Afbeelding
Maranke Pater
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie