Tekeningen Filippo-terrein gereed

21 januari 2019 om 12:36 lokaal

NIJKERKERVEEN De situatietekeningen voor het Filippo-terrein in Nijkerkerveen zijn gereed. Die zijn tot stand gekomen na overleg met omwonenden. In het vooroverleg van de gemeenteraad in februari worden de plannen gepresenteerd. Het betreft de bouw van 29 woningen van de Woningstichting Nijkerk en zes tweekappers. Dat maakt een totaal van 35 woningen.

Directeur Peter Toonen van de Woningstichting Nijkerk: ,,Vanaf de zomervakantie zijn de lopende zaken van de woningstichting De Goede Woning in Nijkerkerveen overgenomen. Na een uitnodiging ben ik toen bij een aantal omwonenden op bezoek geweest. Dat heb ik enorm op prijs gesteld. Ik kon met eigen oren en ogen horen en zien wat er leefde."

Het belangrijkste bezwaar was eventuele wateroverlast. Het is namelijk een vrij drassig gebied. Een naastgelegen wijk op de Bruijnhof moest vanwege wateroverlast met heipalen worden gefundeerd. Toonen: ,,Ik wilde hier dus met het Waterschap een hele goede check op hebben en niet achteraf verwijten krijgen. Omwonenden moeten er zo min mogelijk last van hebben. Met de gemeente is verder gekeken naar de ontsluiting van het gebied en welke bebouwing je erop zet en voor welke doelgroep."

De tekeningen worden de komende week en volgende week gepresenteerd door de Woningstichting Nijkerk. Met alle omwonenden heeft Peter Toonen een persoonlijk gesprek, samen met de projectleider. ,,Ik wil met eigen oren horen hoe de omwonenden daar in zitten. Het is de bedoeling dat de kaderstellende plannen in februari in de commissievergadering van de gemeenteraad worden behandeld. Het heeft even geduurd, maar ik heb liever dat het een maand langer duurt om eerst de verbinding te leggen. Het woningaantal is hetzelfde gebleven, maar zijn zo gesitueerd dat deze het minst overlast geven voor de omwonenden."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie