Rekenkamercommissie start onderzoek naar woonbeleid gemeente Nijkerk

16 januari 2019 om 15:14 Nieuws Deel je nieuws

De rekenkamercommissie is gestart met een onderzoek naar het woonbeleid van de gemeente Nijkerk. Dit onderzoek verricht de rekenkamercommissie mede op verzoek van de gemeenteraad van Nijkerk. De rekenkamercommissie kijkt hierin naar de uitvoering van de woonvisie, of de doelstellingen hiervan bereikt zijn en waarom de doelstellingen wel of niet bereikt zijn. Het onderzoek heeft tot doel om te bepalen of het woonbeleid van de gemeente Nijkerk effectief is geweest. Zo nodig kan de rekenkamercommissie aanbevelingen doen ter verbetering van het beleid.

                                        

Nieuwe woonvisie

De gemeenteraad heeft behoefte aan een evaluatie van de woonvisie uit 2015, mede gezien het feit dat er in 2019 een nieuwe visie opgesteld gaat worden.

Door inzicht te krijgen in de huidige stand van zaken op de woningmarkt, in de behoefte naar het soort woningen en de ontwikkelingen in de afgelopen jaren, kan de gemeente het nieuwe woonbeleid goed afstemmen op wat nodig en wenselijk is. In het onderzoek wordt ook meegenomen in hoeverre de gemeenteraad tijdig de juiste informatie krijgt om goed te kunnen sturen. De resultaten van het rekenkameronderzoek kunnen daarmee input vormen voor de nieuwe op te stellen woonvisie.

De resultaten van het onderzoek worden in het najaar van 2019 verwacht.

 

Rekenkamercommissie Vallei en Veluwerand

De rekenkamercommissie is een onafhankelijke commissie die de effectiviteit en de efficiëntie van het gemeentelijk beleid onderzoekt. De commissie bestaat uit externen en werkt voor de gemeenten Barneveld, Bunnik, Bunschoten, Zeewolde, Nijkerk, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, en Zeewolde.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Els de With, secretaris/onderzoeker van de rekenkamercommissie, tel: 0342 – 495 832, e.dewith@barneveld.nl  (zie ook www.rkvalleienveluwerand.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie