Afbeelding
WSN

WSN verhuurt bijna kwart van alle woningen

14 januari 2019 om 19:26 Nieuws

NIJKERK Woningstichting Nijkerk heeft in 2018 in totaal 142 nieuwe huurwoningen opgeleverd in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Het aantal woningen dat WSN verhuurt komt daarmee op ruim 3500 woningen. Dat is bijna een kwart van alle woningen in de gemeente Nijkerk.

Toch is het volgens de WSN niet genoeg: ,,Het feit blijft dat de vraag naar betaalbare huurwoningen groter is dan het aanbod'', meldt het in een persbericht. ,,In 2019 zet WSN zich daarom weer volledig in om mensen die een thuis zoeken een goed huis te bieden.''

Het afgelopen jaar steeg het aantal WSN-huurwoningen tot ruim 3500. De nieuwe huurwoningen staan in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken.

NIJKERK: Aan de woonwijk Doornsteeg levert WSN een flinke bijdrage. De eerste fase is nu afgerond. In 2018 heeft WSN 83 huurwoningen opgeleverd. Naast Doornsteeg zijn er ook nieuwe huurwoningen opgeleverd aan de Torenstaat/ Callenbachstraat en aan de Dominee Kuyperstraat. In deze straat staan de zogeheten 'Opstapwoningen'. Het gaat om verschillende soorten huurwoningen; eengezinswoningen, starterswoningen en levensloopwoningen. WSN: ,,Een levensloopwoning is een woning waar alle functies zich op de begane grond bevinden. Levensloopwoningen zijn zo gebouwd dat de bewoners erin kunnen blijven wonen als hun levensomstandigheden veranderen, bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte of handicap.''

NIJKERKERVEEN: Afgelopen jaar fuseerden WSN en Stichting de Goede Woning uit Nijkerkerveen. Eind november zijn zeven energiezuinige levensloopwoningen aan de Dokter van de Kolkstraat opgeleverd. Ook zijn acht huurwoningen opgeleverd aan de Stienstrastaat.

HOEVELAKEN: ,,WSN staat open voor nieuwe samenwerkingsvormen als het gaat om wonen en richt zich op een brede doelgroep'', meldt de corporatie in het persbericht. ,,In Hoevelaken werkt WSN voor het eerst samen met JP van den Bent stichting. Zij bieden ondersteuning aan mensen met een zorgindicatie.'' Totaal zijn er 24 woningen gebouwd aan de Monshouwerlaan. Daarvan zijn 8 woningen voor huurders van WSN en 16 voor de JP van de Bent stichting. In de zomer van 2018 zijn er 6 gezinswoningen opgeleverd aan de J.J.A. Goeverneurlaan.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie