Sparta Nijkerk moest duidelijk zijn meerdere erkennen in een sterk NKC'51.
Sparta Nijkerk moest duidelijk zijn meerdere erkennen in een sterk NKC'51. Marco Jansen

Sparta korfbal niet opgewassen tegen schotkracht NKC'51

13 januari 2019 om 09:49 Sport/sport

NIJKERK De korfballers van Sparta moesten zaterdag in sporthal Watergoor duidelijk hun meerdere erkennen in NKC'51. De nummer twee van de eerste klasse D won na een superstart met 21-34 van de Nijkerkers.

De openingsfase werden de illusies van Sparta direct getorpedeerd door een oppermachtig NKC, dat na 6 minuten al een 1-6 voorsprong had. Pas na 11 minuten, bij 1-9, wist Wouter van den Brom weer wat terug te doen namens de thuisploeg.

De hoge verdedigende druk van de bezoekers uit Nijverdal, gecombineerd met het hoge schotpercentage en snelle spel, waren teveel van het goede voor de thuisploeg. Wel bleven de Nijkerkers strijden voor een betere score. Na 19 minuten was het 7-14 en leek Sparta enigszins mee te kunnen scoren.

Na rust kende de thuisploeg een opleving die duurde tot 13-20. Daarna gaf NKC weer flink gas en liep in 5 minuten tijd uit naar 14-27. Hoewel iedereen kon scoren namen aanvoerder Thomas Heuver en vooral Thijs Staarman de meeste goals voor hun rekening.

Bij Sparta waren dat Marieke van de Kraats en Wouter van den Brom. Via 20-30 kwam het einde bij 21-34. Sparta blijft voorlaatste in 1D.

1D: Sparta Nijkerk – NKC'51 21-34 (10-19).

Scores Sparta: Wouter van de Brom 7 (2), Marieke van de Kraats 6, Daan van Slooten 2, Joran Visser 2, Mirjam Top 2, Anne Mulder 1, Marjet Jonker 1