Afbeelding
Vrouwen van Nu

Nieuw jaarprogramma Vrouwen van Nu gepresenteerd

13 januari 2019 om 08:28 lokaal

HOEVELAKEN Onlangs kwamen de Hoevelakense Vrouwen van Nu bijeen om het nieuwe verenigingsjaar gepast in te luiden. In de Rehoboth keken de leden terug op een geslaagd jaar en presenteerde het bestuur het nieuwe jaarprogramma. Bij de organisatie vindt een bestuurswisseling plaats waarbij, na zeven jaar, afscheid werd genomen van penningmeester Alet Ribot. Zij wordt opgevolgd door Terry Oudraad.

Vrouwen van Nu afdeling Hoevelaken heeft circa tweehonderd leden en velen hiervan zijn aangesloten bij interessegroepen en commissies op het gebied van bijvoorbeeld bridge, wandelen, lezen, creativiteit, reizen, cultuur, film, tuin, handwerken en Rummikup. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten komen interessante onderwerpen aan bod waarvoor sprekers, musici en reizigers die verre landen bezochten en 'veel kunnen verhalen' op een breed gebied, worden uitgenodigd.

PROGRAMMA Op 16 januari de traditionele jaarvergadering en een voordracht van Nellie Markus over het leven van twee jongeren in Mexico. Op 20 februari een powerpoint presentatie met authentieke muziekfragmenten uit Japan. Op 20 maart Hella van der Wijst met levensverhalen over de kracht van vrouwen. Op 17 april 'Sporen naar de horizon' waarin Bastiaan Brink ingaat op de carrière van een pianist. Op 15 mei 'The Neighboursisters' met een eigentijds muziekrepertoire met theatrale inslag; zang, kleinkunst en een vleugje cabaret. Op 18 september houdt Jalf Flach een lezing over Art Nouveau/Jugendstil waarin prachtige beelden zijn te bewonderen van steden in de periode rond 1900. Op 16 oktober staat Chantal Heutink, bekend van 'Lady in red', op het podium. Zij heeft zich jarenlang ingezet voor meisjes en vrouwen in Kenia. Zij heeft het bedrijf I-care opgericht. Op 20 november staat de traditionele open avond op het programma, waar introducés welkom zijn. Kees Schipper houdt een betoog over 'De Nieuwe Hollandse Waterlinie'. Door de eeuwen heen hebben de 'Hollanders' gevochten met en tegen water. Dat het water werd ingezet voor onze landsverdediging in minder bekend. Op 18 december komen Jan Tijssen en Edgar Nollen 'Kerstverhalen wereldwijd' met de toeschouwers delen. De heren kennen elkaar van de Nationale Vertelschool, waar zij een opleiding volgden in verhalen vertellen. Zij nemen de bezoekers mee op reis rond de wereld aan de hand van kerstverhalen uit verschillende landen.

Vrouwen van Nu is een organisatie die door een breed programma-aanbod een plek biedt voor sociale contacten en creativiteit met als basis educatie, ontmoeting en voorlichting. Gesticht voor alle vrouwen, kiest geen partij op levensbeschouwelijk gebied en onthoudt zich van partijpolitiek.

Het bestuur organiseert lezingen, excursies en uitstapjes. Er zijn vierentwintig interessegroepen, kringen en commissies die toegankelijk zijn voor de leden. Vrouwen die nog geen lid zijn maar het wel overwegen, mogen om de sfeer te proeven een van de avonden gratis bijwonen.

Paul Nolens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie