Loving Vincent
Loving Vincent Loving Vincent

Dit is er de komende tijd te doen in Nijkerk

9 januari 2019 om 14:00 lokaal

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

10 januari 2019

Nijkerk

[G&B Lezing Botanische reis door Lesotho
[19:30 Nijkerk 85
Voor Groei&Bloei houdt Harry Jans een Powerpointpresentatie: Botanische reis door Lesotho, een Kingdom in the Sky. Lesotho is een land dat bijna volledig wordt omsloten door Zuid-Afrika. Omdat het op een hoog plateau ligt omgeven door bergen wordt het ook wel "Kingdom in the Sky" genoemd. Voor Groei&Bloei-leden gratis toegankelijk, niet-leden betalen 3 euro. Meer informatie: www.nijkerk.groei.nl.

[Filmcafé Nijkerk: Jane
[19:30 Frieswijkstraat 99 99
Donderdag 10 januari is de documentaire Jane te zien in de Bibliotheek Nijkerk. Een film over de jonge jaren van Jane Goodall. Deze documentaire heeft meer dan 10 awards alleen al in de VS gewonnen. Kaartverkoop Kosten: 7 euro. Tickets zijn te bestellen via www.bibliotheeknijkerk.nl of te koop bij de bibliotheek in Nijkerk/Hoevelaken. Locatie Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99 Aanvang 19.30 uur

12 januari 2019

Hoevelaken

[Repairclub Hoevelaken bijeen
[14:00 De Brink 10
Op iedere tweede zaterdagmiddag van de maand is er Repairclub in Hoevelaken. Hier kan iedereen een defect apparaat mee naar toe nemen dat het team van vrijwillige reparateurs probeert te repareren.

Nijkerk

[Openingsconcert door Take Five
[16:00 ds. Kuypersstraat 2
In de serie zaterdagmiddagconcerten in De Fontein treedt het kwintet Take Five op. Take Five bestaat uit Leon Koppelman (panfluit), Annette Jumelet (viool), Peter Koetsveld (klarinet), Marien Souten (orgel) en Jan Peter Teeuw (orgel en piano). Het programma, voor heel het gezin, is divers. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs is 8 euro, inclusief een consumptie. Kinderen tot en met 14 jaar mogen gratis naar binnen.

Nijkerkerveen

[Film over Arjan Witzel Eben-Haëzerkerk
[14:45 uur Nieuwe Kerkstraat 106
Op 26 mei 1983 overleed zeer plotseling, de uit Nijkerkerveen afkomstige Arjan Witzel in de stad Pasto in zuid Colombia. Arjan (22) was in Colombia voor zijn stage als student aan de Wageningen Universiteit. Zijn overlijden kwam zeer onverwacht; Arjan was namelijk gezond en ook was er geen sprake van een misdrijf. Deze gebeurtenis heeft op het dorp Nijkerkerveen zeer grote indruk gemaakt; Arjan was de oudste zoon van meester Foppe Witzel, het toenmalige hoofd van de Van Rootselaarschool. Zijn broer Hajo Witzel heeft een documentairefilm gemaakt over de dood van Arjan.
Deze film wordt vertoond in de Eben-Haëzerkerk in Nijkerkerveen om 14.45 uur (kerk open vanaf 14.00 uur). Deze bijeenkomst duurt tot uiterlijk 17.00 uur.
Geïnteresseerden voor het bijwonen van deze film, wordt gevraagd om een e-mail te sturen naar hajo@planet.nl.

14 januari 2019

Hoevelaken

[Stijn Fens in de Eshof
[20:00 Veenslag 16
Op maandag 14 januari spreekt Stijn Fens in de Eshof te Hoevelaken over Paus Franciscus. Stijn Fens heeft er zo zijn eigen gedachten over. Stijn Fens is redacteur/columnist van het dagblad Trouw en groot kenner van de RK kerk in zijn algemeenheid en van het Vaticaan in het bijzonder. De avond in de Eshof begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt 5 euro.

15 januari 2019

Nijkerk

[Zangvereniging Excelsior
[nieuwe leden
[ds. Kuypersstraat 2
Chr. Gem. Zangver. "Exelsior" houdt op 15 en 22 januari een open repetitie. Speciaal voor mensen die er over denken om in een koor te gaan zingen. De repetities vinden plaats in de Fontein aan de Ds. Kuypersstraat 2 in Nijkerk. De repetitie start om 19.45 uur en eindigt om 22.00 uur. Het koor staat onder leiding van Ineke Bos-Strootman.

16 januari 2019

Hoevelaken

[Workshop Mozaïek 3D bij Collage Kunstcentrum
[19:00 Slichtenhorsterweg 35
In deze workshop op woensdag 16 en 30 januari en 13 februari van 19.00 uur tot 22.00 uur leert Wilma Jacobi de deelnemers technieken om eigen mozaïek sculpturen te maken, met ruwe matte cement en kleurig glanzend glasmozaïek. Locatie Collage Kunstcentrum, Zuiderinslag 4b te Hoevelaken. Meer info op www.collage-hoevelaken.nl

[Bert Haanstra Filmavond
[19:30 Sportweg 25
Woensdag 16 januari is er in de Kopperhof in Hoevelaken een filmavond met de werken van regisseur Bert Haanstra. Ronald van de Vate, die uitstekend bekend is met het Bert Haanstra oeuvre, verzorgt de inleiding van deze avond. Kosten: 7 euro. Tickets zijn te bestellen op www.bibliotheeknijkerk.nl of te koop bij de bibliotheek in Nijkerk/Hoevelaken. Locatie De Kopperhof, Sportweg 25, Hoevelaken Aanvang 19.30 uur.

17 januari 2019

Nijkerk

[Inloophuis in de Kruiskerk
[9:30 Venestraat 44
U bent van harte welkom in het Inloophuis van de Kruiskerk, Venestraat 44, om andere mensen te ontmoeten onder genot van een kopje thee of koffie.Dhr. Jan van de Kuinder zal u foto's laten zien en vertellen over Antartica. Er kan gewandeld worden in een groepje vanaf 10.00 uur,er wordt gehaakt voor hartendekens of een andere vorm van handwerken. Om 11.45 uur hebben we een gezamelijke erwtensoep maaltijd.

[Film en lezing: Loving Vincent
[18:45 Frieswijkstraat 99 99
In samenwerking met de VUN wordt 17 januari de film 'Loving Vincent' vertoond in de Bibliotheek Nijkerk. Voor de film verzorgt kunsthistoricus Diana Kostman een korte introductie voor deze bijzondere film. Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh, Kaartverkoop Film + Lezing: 15 euro. Film: 7,50 euro. Tickets zijn te bestellen via www.bibliotheeknijkerk.nl of te koop bij de bibliotheek in Nijkerk/Hoevelaken. Locatie Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99. Aanvang lezing + film: 18.45 uur. Aanvang film: 19.45 uur.

Paul Nolens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie