Afbeelding
Esther Zuurmond

Tweede deel seizoen voor Collage Kunstcentrum

1 januari 2019 om 10:12 lokaal

HOEVELAKEN Collage Kunstcentrum begint in januari aan het tweede deel van het seizoen 2018-2019.

De kleurrijke folder met het cursus- en workshopprogramma werd met deze krant bezorgd in Hoevelaken en omgeving. De lopende cursussen hebben hun vervolg. Ook kan er nog ingestroomd worden bij diverse docenten en bij het Kunstcafé/Collage ateliergroep: op vrijdagochtend om de 14 dagen zelfstandig (zonder docent) werken met eigen materiaal en in alle technieken. Nieuw is het aanbod voor de jeugd: Susan Koopman geeft vanaf januari op woensdagmiddag (14.30 uur tot 16.00 uur) een cursus van tien lessen: werken met klei, mozaïek en speksteen voor de jeugd (8-12 jaar). De kinderen leren nieuwe creatieve technieken en ieder kind maakt zijn/haar persoonlijke creatie en ontwikkelt zijn eigen stijl in beeldend werken. Kosten 125 euro inclusief materiaal.

Nieuw is de basiscursus tekenen met docent Elske van Scherpenseel. 'Expressief portret schilderen' in acryl met Antoynette Anema en 'Acryl startcursus' met Pien Schouten zijn tevens nieuw en vijf keer om de veertien dagen.

'De weg naar een goed portret' leren de cursisten bij Ageeth Engels in vijf wekelijkse lessen. Fotografisch tekenen kan op maandagmiddag of -avond.
Keramiekdocent Ans Vedder start op maandagmorgen een lesreeks van tien keer voor gevorderden.

Op dinsdagavond zijn er steeds drie lessen waarin een onderwerp centraal staat. Gestart wordt met 'huisnummer maken', daarna 'bloemen maken'. Tenslotte komt het rakustoken aan bod.
Glaskunst en bronsgieten kun men beoefenen onder enthousiaste leiding van Arrie Huijgen.

Wilma Jacobi heeft zich gespecialiseerd in het Romeins mozaïeken. Dit keer kan er in 3D gewerkt worden tijdens een workshop van drie woensdagavonden. Het kappen met hamer en kapblok is nu ook te leren, waarna een eigen mozaïek wordt gemaakt: zaterdag 2 februari, van 9.30 uur tot 13.00 uur. Kop boetseren, model boetseren of model schetsen naar levend (gekleed) model kan bij Hans Meijbaum.
Acrylverf gieten kan in een vervolgworkshop voor deelnemers met ervaring of zij die de basisworkshop hebben gevolgd. De 'vervolg' technieken Negative Space, Flip Cup en Flip and Drag komen aan bod.
Bij het schilderen met epoxy, een kunsthars gekleurd met pigmenten, maken de deelnemers een kunstwerk met transparante uitstraling op een paneel van 55 x 55 cm.

Wie eens iets heel anders wil, kan meedoen met de workshop graffiti spuiten, onder leiding van de bekende Amersfoortse kunstenaar Daniël van de Haterd.

Men kan zich ook bekwamen in de eeuwen oude techniek van het 'Ikoon-schilderen': het schilderen met ei-tempera of 'Zen-schilderen', waarbij zwarte inkt de enige kleur is die gebruikt wordt voor het schilderen van een bamboe op rijstpapier.
Fotografie voor (groot)ouders met hun (klein)kind of dieren fotograferen in de dierentuin zijn de workshops van Cornelia Nauta. Zij geeft tevens een basiscursus fotografie en cursus natuurfotografie (vijf keer op zaterdag- en zondagmiddag).

Op de website is informatie te vinden over het programma. Aanmelden kan op deze website: www.collage-hoevelaken.nl of info@collage-hoevelaken.nl. Tel. cursussen: 06-534 15 382; workshops: 06-576 40 901 leslocatie: Zuiderinslag 4B, Hoevelaken.

advertentie
advertentie