Kookcursussen mogen doorgaan

25 december 2018 om 07:02 lokaal

NIJKERK Party Z mag kookworkshops blijven geven in een schuur aan Den Akker in Nijkerk. Het college van burgemeester en wethouders is bereid mee te werken aan de legalisering van de schuur.

Wijnand Kooijmans

Door de Koninklijke Horeca Nederland is een verzoek ingediend bij het college om handhavend op te treden omdat er sprake zou zijn van een horecafunctie op het perceel, in strijd met het bestemmingsplan. Naar aanleiding hiervan heeft het college besloten, zij het onder voorwaarden, in te stemmen met een cateringbedrijf van maximaal honderd vierkante meter in de bestaande schuur. Het houden van de kookworkshops wordt daarbij ook toegestaan, zij het dat het aantal keren per jaar dat dit mag wordt beperkt.

Er wordt echter geen medewerking verleend aan de stookinstallatie, houtopslag en een klein bijgebouw. Het college zegt dat deze zijn gerealiseerd zonder de benodigde vergunning maar ook dat zo'n vergunning bij een eventuele aanvraag niet kan worden gehonoreerd. Dat betekent dat de eigenaar alles wat zonder vergunning is geplaatst of gebouwd moet verwijderen.

Ook een parkeerterrein, voorzien van een half verharding, voor bezoekers van de kookcursussen is illegaal en moet daarom in principe worden verwijderd. Wanneer definitief binnen de woonbestemming een cateringbedrijf wordt toegestaan is ook een parkeerplaats ten behoeve van deze activiteit toegestaan. Wel moet deze locatie dan landschappelijk worden ingepast.

Door de eigenaar kan nu een definitieve aanvraag worden ingediend welke dan door het college opnieuw wordt getoetst.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie