Extra geld naar Sigma vanwege meer gebruik activiteiten

21 december 2018 om 10:17 lokaal

NIJKERK Het toenemende gebruik van activiteiten van Sigma maakt dat de gemeente extra geld moet bijschuiven voor de welzijnsorganisatie. Het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders stelt hiervoor een aanvullend budget van 44.360 euro beschikbaar over zowel het lopende jaar als 2019.

 

Wijnand Kooijmans

 

De deelname aan activiteiten van Sigma is met rond de vijftien procent gestegen. Dat legt een extra druk op de bedrijfsvoering. Dat wordt nog versterkt omdat de prijsindexering welke de gemeente jaarlijks toekent als het gaat om de subsidie lager is dan de werkelijke kostenstijging van de activiteiten van Sigma. Daarnaast speelt een hogere CAO voor medewerkers een rol.

Sigma heeft te weinig eigen financiële middelen om de stijgende kosten op te vangen en heeft daarom een beroep gedaan op de gemeente extra geld beschikbaar te stellen. In een gesprek met Sigma heeft het college aangegeven dat de organisatie een belangrijke partner is binnen het welzijnswerk in de gemeente Nijkerk.

Door het college wordt aangegeven dat het belangrijk is te investeren in   preventie om zwaardere zorg te voorkomen. De activiteiten van Sigma, zo oordeelt het college, voorzien in een maatschappelijke behoefte en zijn van belang voor het bereiken van de ambities en doelen welke het college zichzelf heeft gesteld. Het gaat dan onder meer om ouderen, vrijwilligers, mantelzorgers en de bestrijding van eenzaamheid waarin Sigma een belangrijke partner is voor de gemeente.

Het college ziet niet de noodzaak Sigma te compenseren als het gaat om de prijsindexering. Mede omdat men andere partners op dit terrein gelijk wil behandelen. Met Sigma wordt het gesprek aangegaan of door een andere aanpak van bestaande activiteiten het begrotingstekort kan worden teruggebracht. Het gaat dan om het leggen van slimme verbindingen met andere organisaties of het vinden van andere financieringsbronnen.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie