Juichende spelers en begeleiding van Sparta Nijkerk JO11-1 vanwege het behaalde kampioenschap
Juichende spelers en begeleiding van Sparta Nijkerk JO11-1 vanwege het behaalde kampioenschap Rob Schoon

Sparta Nijkerk JO11-1 pakt kampioenschap

16 december 2018 om 21:12 Sport/sport

NIJKERK De laatste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse was een heuse kampioenswedstrijd tussen FC Almere JO11-1 en Sparta Nijkerk JO11-1. De Nijkerkse talenten bleken voetballend duidelijk beter en wonnen het onderlinge duel met 0-4, wat ze het kampioenschap opleverde. En dat werd zowel op het veld als 'thuis' op De Ebbenhorst uitgebreid gevierd.

Winst was noodzakelijk voor beide ploegen, want in de spannende competitie zou DOVO JO11-1 bij een gelijkspel de titel pakken. De jonge Spartanen wisten wat ze te doen stond en deden dat met verve, want vanaf het eerste fluitsignaal werd FC Almere fel bestreden en voetbalde de ploeg uitstekend. De verdedigers Johan, Tom, Fabio en Jasper hielden de defensie beurtelings gesloten en anders was Mark als doelman op zijn hoede. Noud bezette het middenveld als controlerende en opbouwende speler. De aanvallend opgestelde spelers Teun, Neill, Redouan en Mohammed konden zo voorin naar hartenlust dartelen.

Met name de eerste helft was het spel van hoog niveau. Waar Almere alleen de lange bal hanteerde, combineerde Sparta Nijkerk naar vele mooie aanvallen. Na het eerste kwart stond er een meer dan terechte 0-2 stand door mooie treffers van Teun en Mohammed. In het tweede kwart scoorde Teun zo mogelijk nog mooier de 0-3, waarna Neill de 0-4 ruststand aantekende.

In de tweede helft probeerde Almere meer druk te zetten op de Nijkerkse formatie, maar de meeste kansen waren wederom voor de oranjehemden. Gescoord werd er niet meer, maar daar maalde niemand om bij het laatste fluitsignaal. Het kampioenschap was binnen voor Sparta Nijkerk JO11-1. Na een dansje met de trotse trainers Ad, Pascal en Tom en leider Gert, werd de terugreis ingezet. Op De Ebbenhorst kreeg de ploeg een mooie toespraak van HJO Ferry Hendrikse met oorkonde en werd een medaille omgehangen door eerste elftalspeler Jesse Buitenhuis. Friet, feest en drinken waren de logische afsluiting van een mooie najaarscompetitie.

Nogmaals op de foto na het ontvangen van de onderscheidingen
HJO Ferry Hendrikse vertelt dat hij vroeger als kleine speler altijd droomde van zo'n kampioenschap
advertentie
advertentie