Afbeelding
Marjet van Ruitenbeek

Verslaggever Mark Kloostra: 'Sparta Nijkerk en NSC favoriet'

21 december 2018 om 10:48 Sport/sport

NIJKERK Het 23ste AHB-toernooi vindt plaats op donderdag 27 december met deelnemende clubs uit de omgeving. Mark Kloostra is er al vele jaren bij als radioverslaggever en hoopt op een mooie editie. ,,Ik wil genieten van technische hoogstandjes, dat vind ik het mooiste."

Rob Schoon

Hoewel er veel spelers hebben deelgenomen aan de vele edities van het AHB-toernooi, beginnen de ogen van Kloostra te glimmen als hij terugdenkt. ,,Bij Sparta Nijkerk speelden een keer Salim Amerzgiou en Karim El Kaddouri mee. Dat was echt genieten, wat zij lieten zien. Voor zulke spelers komt iedereen naar sporthal Watergoor voor het AHB-toernooi."

VELDVOETBALLERS Het toernooi kende in het begin veelal veldvoetballers die eenmaal per jaar in de zaal in actie kwamen. ,,Spelers die normaal op het veld speelden en nu dus in de zaal. Dat gaf soms verrassingen, zowel in het positieve als het negatieve overigens. Ik hoop dat de clubs dit jaar met echte selectieteams komen, dat maakt het nog leuker."

Kloostra weet niet hoe lang hij al verslag doet voor Omroep N van het toernooi. ,,Ik ben ooit begonnen als radioverslaggever voor Sportmatinee nadat Paul Nolens me enthousiast had gemaakt. Dat doen we allebei niet meer, maar het AHB-toernooi doen we al jaren samen. Het is een soort reünie met veel lol, omdat het niet altijd serieus hoeft."

KANSHEBBERS Nolens is dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet aanwezig, dus vroegen we Kloostra, tegenwoordig verslaggever voor RTV Utrecht Sport, naar zijn favorieten. ,,Dat is vooral afhankelijk van de spelers die de teams meebrengen. AHB dicht ik geen hoofdrol toe, maar ploegen als Woudenberg, Veensche Boys, SDC Putten, Hooglanderveen en zeker Hoogland kunnen zeker ver komen. Persoonlijk verwacht ik echter het meest van Sparta Nijkerk en NSC."

Een herhaling van de finale van de vorige editie. ,,Ja, maar pin me er niet op vast. Nu jij me verteld dat NSC met Redouan Hazzat een eerste divisie zaalvoetballer heeft, kijk ik reikhalzend uit naar zijn verrichtingen. Ik hoop dus zeker dat hij meedoet. Ik laat me sowieso graag verrassen door goede spelers, want ik kijk het liefst naar de hoogstandjes en geniet daarvan."

KIJKEN OF LUISTEREN De acht deelnemende ploegen strijden op 27 december vanaf 19.00 uur om de uiteindelijke winst van de 'Bert van Ramshorst Wisseltrofee'. ,,Het zijn allemaal clubs uit de regio en dus zal het weer gezellig druk worden op de tribunes. En mensen die niet kunnen komen, kunnen afstemmen op het radioverslag van Omroep N. Traditioneel zitten we er de hele avond weer bovenop met onze verslagen en beschouwingen."

Mark Kloostra vindt het leuk om te doen en houdt er leuke herinneringen aan over. ,,Hoogland kwam ooit aanwaaien op het AHB-toernooi en won vervolgens drie keer. Ik ben toen naar hun kampioenswedstrijd gegaan op het veld en ook dat was heel gezellig. Die leuke contacten met spelers is toch een mooi aspect van het verslaggeven."

Mark Kloostra en Paul Nolens, al jaren het radio-duo tijdens het AHB-toernooi
Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie