Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

Sparta Nijkerk eindigt 2018 op derde plaats

19 december 2018 om 13:33 Sport/sport

NIJKERK Sparta Nijkerk won zaterdag het duel tegen concurrent ACV met 2-0 en deed daarmee goede zaken. Voor aanvoerder Donny van der Wal een teken dat de ploeg op de goede weg is. ,,2018 begon moeizaam, maar de laatste tijd gaat het de goede kant op. Dat moeten we in 2019 verder uitbouwen."

Rob Schoon

Donny van der Wal is bezig aan zijn vijfde seizoen op De Ebbenhorst en verlengde onlangs zijn contract met nog eens twee jaar. ,,Dat is inderdaad best een tijd, maar ik heb het dan ook goed naar mijn zin. Sparta Nijkerk is een mooie club met een goede entourage en alles is goed geregeld. Voor mij is er dus zeker geen reden om verder te kijken."

VERDER ONTWIKKELEN Het huidige seizoen verloopt wel een stuk beter dan de voorgaande, dat beaamt Van der Wal meteen. ,,Sportief hebben we niet de meest succesvolle seizoenen gekend. Het tekent echter ook de ambitie van een club als het onrustig is als de resultaten minder zijn. En er is dit seizoen goed nagedacht, niet alleen met het aanstellen van de trainer, maar ook bij het samenstellen van de groep. Er is veel kwaliteit, maar bovenal passen de spelers goed bij elkaar."

Tegen ACV speelde Sparta Nijkerk zaterdag een gedegen partij en grote perioden waren de Nijkerkers de bovenliggende partij. ,,In het begin hadden we het lastig, maar gelukkig scoorden we toen de 1-0 via Frank Heus. Daarna hadden we redelijk controle, al bleef ACV best gevaarlijk. De beide treffers viel eigenlijk op een prima moment, want de 2-0 van mezelf net na rust gaf de ploeg extra vertrouwen. Daarna hadden we meer kunnen scoren, maar eerlijk gezegd had ACV ook kansen. De overwinning was echter verdiend."

COLLECTIEF Voor Van der Wal is met name het collectief dit seizoen beter bij Sparta Nijkerk. ,,Individueel hebben we altijd goede spelers gehad, maar dit seizoen vullen de spelers elkaar beter aan. Niet alleen voetballend, maar in het algemeen. We hebben het onderling gezellig, maar we kunnen ook kritisch zijn op elkaar en dat van elkaar accepteren. Na een matige seizoenstart hebben we de opgaande lijn toch gepakt en staan op een positie met perspectief."

Voor de competitie is Sparta Nijkerk enkele weken uitgevoetbald, maar woensdag staat er nog wel een bekerduel bij Beuningse Boys op het programma. ,,Ook daar willen we graag presteren en een ronde verder komen. De beker is altijd leuk om te spelen en bij winst gaan we dan met een extra goed gevoel de winterstop in."

De competitie wordt op zaterdag 19 januari hervat met een echter topper als Sparta Nijkerk op bezoek gaat bij koploper Staphorst. ,,Dan moeten we er meteen weer staan. Staphorst heeft twee punten voorsprong en die willen we natuurlijk goedmaken. Deze hoge klassering willen we minimaal vasthouden en ik denk dat we de kwaliteiten ervoor hebben."

Juichend loopt aanvoerder Donny van der Wal loopt weg na de 2-0 tegen ACV, met zijn blije medespelers in de achtervolging.
Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie