De passing
De passing Alexander Gijsen

Surf dames 1 wint van de koploper.

18 december 2018 om 14:20 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag behaalde Surf dames 1 een knappe thuisoverwinning tegen de vlaggendrager van de eerste klasse EVV.

Coach Nijenbrinks stelde zijn vertrouwen de eerste set in de flegmantieke De Groot, de ervaren Van den Berg en Sinnema en de jongelingen Hoksbergen, Pol en Hekman. De start van de set kenmerkte zich door de moeizame passes van Surf. Hierdoor kon spelverdeler De Groot haar middenaanvallers niet bedienen. Bij een stand van 0-10 gooide Nijenbrinks het roer om en wisselde Van Ginkel en Huurdeman het veld in. Helaas had dit niet het gewenste effect en werd de set erg ruim verloren met 25-11.

‘Ingemaakt’ noemen we dat ook wel in volleybaltermen en de dag leek duister te verlopen. Maar dan had de verdrietige toeschouwer niet op de veerkracht van Surf gerekend! De tweede set speelden  Brink, van den Berg, Sinnema, Huurdeman, Albergati en van Ginkel de sterren van de hemel. Surf kwam weer helemaal ‘in de flow’! De stand ging helemaal gelijk op, maar Surf drukte op een stand van 24-23 het laatste punt op grond.

Nijenbrinks durfde nu natuurlijk niks te veranderen aan de opstelling, dus dezelfde zes mocht weer starten. Maar er werd de derde set veel gewisseld. Pol in het achterveld voor Van den Berg. En vervolgens ook nog de scorende Hekman weer op midden voorin. Surf zette uitstekend druk waardoor De Hoevelakers steeds een paar punten buiten bereik bleven. EVV deed nog wel wat terug door opeens vernietigend te blokkeren. De snelle en altijd-moeilijke serverende De Groot kwam er achter nog in voor Brink en dat was de spreekwoordelijke ‘nekslag’. De set werd gewonnen met 25-20.

EVV was de wanhoop nabij! Met de moed der wanhoop werd er een set gespeeld waar het publiek smullend op de tribune zat. Pure reclame voor de volleybalsport! De twee teams waren zó aan elkaar gewaagd, dat 25 punten voor één team niet genoeg waren om de set te beslissen. Uiteindelijk won EVV met 33-31, een sensatie!

Nijenbrinks wist dat hij nu de sleutel tot de overwinning in handen had! Immers, de jonge hindes uit Hoevelaken hadden nog energie voor 10, terwijl de deernes van EVV al hun kruit wel hadden verschoten. Hij startte met De Groot, van den Berg, Sinnema, Huurdeman, Albergati en Van Ginkel. Bij 8-7 voor moest er van helft gewisseld worden. Hekman ging erin voor Van Ginkel en dit pakje fenomenaal uit: Meteen een killing blok en een paar vernietigende services.  Door soepel samenspel werd de set eenvoudig gewonnen met 15-9.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie