Winterkampioen NSC loopt uit

15 december 2018 om 21:44 Sport/sport

NIJKERK Dat NSC als winterkampioen het jaar zou afsluiten, was al bekend. Het werd na de 3-1 overwinning bij Go Ahead Kampen echter nog mooier, want concurrent Bennekom bleek punten te hebben verspeeld. Na de winter gaat NSC de koppositie trachten door te trekken naar het einddoel: het kampioenschap.

NSC speelde een prima partij in Kampen en liet zien dat zij de terechte koploper zijn. Hoewel de gastheren ook enkele goede kansen kregen, was het NSC dat via Eyup Termelez met een 0-1 voorsprong ging rusten.

In het tweede bedrijf had NSC controle over het duel en een strafschop na een overtreding op de vrijwel ongrijpbare Termelez, zorgde voor de 0-2 van Yannick Cornelisz. Jurriaan Zandbergen zorgde echter a; sne voor de 1-2 end at gaf de gastheren weer hoop. Een offensief volgde, maar de Nijkerkse defensie hield goed stand. In de slotfase bezorgde Mauro Peters NSC de bevrijdende 1-3 en daarmee de winst.

NSC gaat de winter in met een mooie koppositie en dat is een prima resultaat na het teleurstellende vorige seizoen. Na de stop zullen elle ploegen er echter alles aan doen om de koploper te vloeren, dus NSC ,moet nog vol aan de bak.

advertentie
advertentie