Sparta Nijkerk sterk langs ACV

15 december 2018 om 21:36 Sport/sport

NIJKERK Een week na de nederlaag bij koploper Excelsior'31 heeft Sparta Nijkerk zijn positie in de top van de Hoofdklasse heroverd. Een 2-0 overwinning tegen ACV zorgde ervoor dat de Nijkerkers de winterstop ingaan op de derde plaats. Een positie om trots op te zijn én met perspectief.

Op eigen veld speelden de Spartanen vanaf het begin een vrij goede partij en werd ACV goed bedwongen. Een mooie treffer van Frank Heus was de beloning en er had zelfs meer in gezeten in de eerste helft. Hoewel ACV ook af en toe gevaarlijk werd, waren het vooral de Nijkerkers die in de aanval waren.

Na de thee ging Sparta Nijkerk door en het was Dony van der Wal die met een prachtige knal de 2-0 aantekende. Dat betekende dat ACV moest komen, maar ondanks de dreiging bleven de Nijkerkers prima overeind. Met iets meer scherpte en geluk had er zelfs meer in gezeten dan de uiteindelijke 2-0 overwinning.

Qua competitie is het jaar 2018 ten einde, maar woensdag wacht nog een bekerduel bij en tegen Beuningse Boys. Na de korte winterstop staat voor Sparta Nijkerk meteen een topper op het programma als ze op bezoek gaan bij de nieuwe koploper Staphorst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie