N.V.C. JB1 behaalt kampioenschap 1e klasse in Vaassen
N.V.C. JB1 behaalt kampioenschap 1e klasse in Vaassen Michel van de Pol

NVC Nijkerk JB1 kampioen eerste klasse

16 december 2018 om 19:11 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag werd het JB1 team van N.V.C. Nijkerk kampioen van de 1e klasse. Pas in de laatste wedstrijd en de laatste set was het kampioenschap een feit, ondanks dat het team 9 van de 10 gespeelde wedstrijden wist te winnen. 

De laatste wedstrijd in Vaassen moest beslissing brengen. Het begin was zenuwachtig, en de 1e set ging verloren. Met 1 wissel werd de 2e set met meer zelfvertrouwen gestart en door goede servicedruk en een betrouwbare middenaanval werd Blok E.V.C. steeds verder in de problemen gebracht. Een korte eindsprint was genoeg voor de winst in de 2e set.

In dezelfde basis, met Daniek als spelverdeler, Timon en Joël op de middenaanval, Mateo en Roos als buitenaanvallers, Tom als libero en Zico als diagonaal en aanvoerder, werd de 3e set met nog iets meer gemak binnengehaald, en was daar de kans op het kampioenschap.

Alleen de 4e set moest dan nog gewonnen worden. Marthijn wisselde met Roos en na een machtige servicereeks van Timon stond er een verschil van 11 punten op het scorebord. Deze stand werd rustig verdedigd en met het winnen van de 4e en beslissende set was dan ook het kampioenschap een feit. 

Coach Michel heeft zijn team een fantastisch seizoen zien spelen: "Deze kinderen hebben vorig seizoen hard gewerkt om beter te worden, en vandaag betaalt dat zich uit met een verdiend kampioenschap in de 1e klasse."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie