Afbeelding
Lex Van Lieshout

Gevarenzone voor Hoevelaken dichtbij na nieuw verlies

12 december 2018 om 14:31 Sport/sport

HOEVELAKEN Het voetbalseizoen verloopt voor sc Hoevelaken nog allesbehalve vlekkeloos. Na een verstoorde voorbereiding komt het team van Harry Oussoren nog niet echt op gang. Zaterdag verloren de Roodwitten met 3-1 bij Zwart Wit'63. Met nog één duel te spelen voor de winterstop is de gevarenzone (te) dichtbij.

Rob Schoon

Hoevelaken heeft duidelijk de wind tegen en dat was zaterdag in de eerste helft bij Zwart Wit'63 ook het geval. ,,We hadden hem pal tegen en mede daardoor kwamen we weinig aan voetballen toe, het was vooral tegenhouden," kijkt doelman Sjoerd Kloppenburg terug. ,,Het spel van Zwart Wit'63 was echter door de wind mee ook moeizaam, dus we hielden goed stand en veel aanvallen waaiden voorbij."

TEGENWIND Dat het dit seizoen niet mee zit, beaamt Kloppenburg, al is het niet alleen pech volgens hem. ,,Met het wegvallen van Rudy Baalman en Ruud Kassenaar hebben we natuurlijk ook aardig wat doelpunten ingeleverd. En naast doelpunten ook ervaring, want alle plaatsen zijn opgevuld met jonge spelers. Talent voldoende, maar het betekent wel dat we aan het bouwen zijn en dat loopt nog niet helemaal zoals we zouden willen."

Toch zat het Hoevelaken mee in Harderwijk, want ongeveer de eerste aanval leverde meteen een doelpunt op. Robin Elverding zag zijn vrije trap ineens in het doel van Zwart Wit'63 verdwijnen en de 0-1 was een welkome verrassing. ,,Prachtig natuurlijk als je in de verdrukking zit en toch met een voorsprong gaat rusten."

MOEIZAAM Met de wind mee voetballen lijkt gunstig, maar Hoevelaken had er duidelijk moeite mee na de rust. ,,Zij speelden wat aanvallender met hun backs en daardoor kwamen wij weinig aan aanvallen toe. Voordat we controle kregen, keken we na een kwartier weer tegen een 2-1 achterstand aan." Maurice van Plateringen en Christijn Geerlings scoorden voor de thuisploeg.

Hoevelaken bracht Fabian Bezembinder binnen de lijen om aanvallend meer druk te zetten. Dat leverde een spannende eindfase op, maar toch vertrok Hoevelaken met lege handen, mede omdat Fabian van Panhuis in de slotminuut de 3-1 scoorde. ,,Wellicht hadden we aanvallender moeten spelen, maar dat is achteraf makkelijk. We hebben gekozen wat ons op dat moment het beste leek."

SUBTOP Ondanks de matige klassering op dit moment houdt Kloppenburg vertrouwen in de ploeg. ,,Slechts één of twee duels waren we dit seizoen echt minder dan de tegenstander. De overige duels verloren we vooral op details. Dat moet natuurlijk beter, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Als we iets beter profiteren van onze kansen, wordt het voor de achterhoede ook makkelijker spelen. Ik verwacht dat we na de winterstop verder groeien. De top is te ver weg, maar ik verwacht dat we zeker kans maken op een eindklassering in de subtop."

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie