Blok Surf
Blok Surf Alexander Gijsen

Surf dames 1 wint in late wedstrijd

10 december 2018 om 17:49 Sport/sport Deel je nieuws

HOEVELAKEN/ZEEWOLDE - Surf dames 1 speelde vrijdagavond 21:15 tegen Zeewolde. Zo laat op de avond is voor niemand leuk, maar de drive om te willen winnen was daardoor misschien wel des te groter. Anders ben je helemaal voor niks het mistige achterland ingetrokken! Surf begon wel wat gehavend aan de strijd: Van den Berg, Albergati en Hoksbergen waren om verschillende redenen afwezig. Gelukkig waren Van Altena en Kas uit dames 2 bereid om mee te gaan.

De opstelling voor de eerste set was: De Groot, Pol, Van Ginkel, Huurdeman, Kas en Sinnema. Coach Nijenbrinks gaf als belangrijkste tip ‘vooral zelf goed te passen en service druk te zetten.’ Dit lijkt een open deur, maar je moet er maar opkomen! De tegenstander leek meegeluisterd te hebben en produceerde zelf ook gelijk een aantal mooie services. Het ging daardoor redelijk gelijk op. Soms had de ene partij een service-serie, dan de andere. Kas liet nog even goed zien waarom ze gevraagd was als invalster en sloeg de bal op onnavolgbare wijze rechtdoor. Mede dankzij het enthousiasme werd er gewonnen met 19-25.

In de tweede set bleef de opstelling gelijk. Maar denk maar niet dat de wisselspeelsters zich onberoerd lieten: Brink gaf vanaf de zijkant meerdere keren aan dat een bal uit ging en scoorde op die manier meer punten dan ze normaal in het veld doet (ze is dan ook spelverdeelster, die scoren niet vaak). In het begin van de set liep Zeewolde wat uit. Huurdeman had hier duidelijk geen zin is en eigenhandig trok ze de stand weer recht met een paar tactisch geplaatste ballen. De eindfase was nog even spannend, maar het kwartje viel aan de goede kant in het koude polderlandschap: 25-22.

Omdat niemand een vijfde set bliefde op het late tijdstip, was het zeer belangrijk om ook de derde set te winnen. Dus dezelfde zes dames leken wel vleugels te hebben gekregen. Zeewolde kreeg een spreekwoordelijke ‘pak slaag’ en de set werd dik gewonnen met 11-25.

Coach Nijenbrinks waarschuwde het team om deze scherpte vast te houden want het stond gewoon weer 0-0. Maar ook deze oratie leek aan dovevrouwsoren gericht. Bij 3-4 vroeg coach Nijenbrinks dus al een eerste time-out aan, omdat de gescoorde punten van Zeewolde vooral te wijten waren aan klungelige Surf-fouten. Zeewolde wist vervolgens Surf goed onder druk te zetten waardoor het hele spelletje in de soep liep. Van Altena mocht nog even een rond achterin invallen voor Huurdeman, maar dat mocht niet meer baten. Het lukte Surf niet meer om weer grip te krijgen dus werd de set verloren met 25-19.

advertentie
advertentie