NSC op tijd bij de les

10 december 2018 om 00:37 lokaal

NIJKERK Een week na de verrassende nederlaag tegen DTS'35 had NSC het zaterdag weer lastig. Hekkensluiter Enter Vooruit maakte het de koploper lastig, maar NSC was in de tweede helft goed genoeg bij de les om de winst in eigen huis te houden: 3-1.

Met de terugkeer van Mark Fennebeumer kreeg NSC in de eerste helft zeker mogelijkheden, maar de gasten waren ook regelmatig gevaarlijk. Zeker met de onvoorspelbare wind was het soms afwachten wat er gebeurde. Via een vlotte aanval nam Ener Vooruit zelfs een 0-1 voorsprong en NSC wist dat het de zege niet cadeau zou krijgen.

Het resulteerde in beter veldspel van de koploper na de pauze en druk op het doel van de hekkensluiter. De 1-1 kwam niet onverwacht nadat Yordi Grovenstein een vrije trap neerlegde bij Eyup Termelez, die prima scoorde. De ingevallen Yannick Cornelisz scoorde even later de 2-1 en daarmee waren de verhoudingen hersteld. De gasten gingen nog hartstochtelijk vooruit en zorgden voor veel dreiging, maar Fennebeumer besliste het duel acht minuten voor tijd met een benutte strafschop: 3-1.

Dat was meteen zijn laatste wapenfeit, want in een opstootje na de treffer ontving de spits een rode kaart. Het enige smetje op de winst voor NSC, dat gewoon koploper blijft.