Sparta Nijkerk buigt voor Excelsior'31

8 december 2018 om 20:55 Sport/sport

NIJKERK Het is Sparta Nijkerk zaterdag niet gelukt om de koppositie te heroveren. In Rijssen gingen de Nijkerkers met 3-0 onderuit tegen koploper Excelsior'31. Sparta Nijkerk zit dus voorlopig in de wachtkamer.

In de eerste helft waren beide ploegen zaterdag aan elkaar gewaagd, maar was het vooral aftasten wat ze deden. Het grootste wapenfeit kwam vlak voor rust van de gastheren, toen Cem Köse op slag van rust tegen de lat schoot.

Na der rust nam Excelsior'31 het initiatief en kreeg Sparta Nijkerk het lastig. Waar de Spartanen aanvallend geen vuist konden maken, was de voorhoede van Excelsior'31 scherp. Na een kwartier scoorde Hakim Ezafzafi de 1-0 en tien minuten later zette Joost Krijns de 2-0 op het scorebord. Daarmee was het duel eigenlijk beslist en in de slotfase maakte Ezafzafi ook nog de 3-0.

Een verdiende overwinning voor koploper Excelsior'31, al was de eindstand wat geflatteerd. Voetballend konden de Spartanen goed meekomen, maar het scorend vermogen van de thuisploeg gaf duidelijk de doorslag.