Afbeelding
Kees van den Heuvel

Nederlaag voor Veensche Boys tegen Loosdrecht

8 december 2018 om 19:32 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Opnieuw een pijnlijke nederlaag voor Veensche Boys. Ditmaal was het Loosdrecht dat de Blauwe Helden op collectiviteit aftroefde. Het werd 1-2 in Nijkerkerveen. De enige, discutabele goal, werd namens de Veenders gemaakt door Edwin van der Molen.

Kees van den Heuvel

Loosdrecht doet daarmee haar naam als reuzendoder eer aan. Vorige week ging immers ook al voormalig koploper Delta Sports op de knieën. Op het winderige sportpark aan de Nieuwe Kerkstraat had Veensche Boys in tegenstelling tot het duel tegen JSV haar kleine schoonheidsfoutjes afgeleerd, maar het ontbrak nu aan het scorend vermogen. De ploeg uit Nijkerkerveen had veel moeite met het vinden van haar voorhoede. Loosdrecht, dat echt een eenheid uitstraalde, wist de aanvallen van Veensche Boys gedegen te pareren.

Bovendien was er ook niets mis met hun offensieve krachten. Diverse keren werd doelman Wessel Kroon op de proef gesteld. Uiteindelijk ging de bal er na ruim een kwartier alsnog in middels een diagonale bal. De deceptie werd enkele momenten later nog groter toen de 0-2 viel als gevolg van een eigen goal. Veensche Boys rechtte de rug, maar de aanvallers van Veensche Boys lukte het niet om de aansluitingstreffer te maken.

Na rust zou worden verwacht dat Veensche Boys alles in het werk zou stellen om de schandvlek weg te poetsen, maar opnieuw kreeg Loosdrecht kans op kans met Wessel Kroon als reddende engel. Uiteindelijk viel de goal alsnog, maar dit had veel voeten in de aarde. Edwin van der Molen kopte in en via onderkant lat caramboleerde de bal weer het doelgebied uit. Was de bal daarbij over de achterlijn geweest? De scheidsrechter die op één lijn stond, vond van wel en keurde het doelpunt goed, wat nog tot een stevige discussie leidde met de grensrechter van de tegenpartij.

Het was het sein om Nico van den Brom in te brengen en daardoor kwam er wel meer sjeu in het spel, maar tot meer goals leidde het niet meer. Volgende week is de kraker tegen koploper De Bilt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie