Aalt Guliker

NSC herstelt zich tegen Enter

8 december 2018 om 19:18 Sport/sport

NIJKERK NSC heeft een achterstand tegen hekkensluiter Enter om weten te buigen in winst. De tegenstander kreeg na een paar minuten al een kans die voorlangs ging. Na vijf minuten kreeg NSC meer controle op het spel en was het team via Fennebeumer en Wallet dichtbij de openingstreffer.

Toch viel de goal aan de andere kant toen een mooie aanval werd binnengeschoten. NSC speelde rommelig en had weinig profijt van de wind, de meeste ballen werden te hard gespeeld en er werd te weinig op doel geschoten.

Na de rust liet een sterker NSC zich zien, op zoek ging naar de gelijkmaker. Deze viel ook na een kwartier spelen toen Yordi Grovenstein een mooie vrije trap voor het doel legde. Eyup Terlemez kwam voor zijn tegenstander en maakte de gelijkmaker. NSC wisselde een paar keer en dat kwam het voetbal wel ten goede. De net in het veld gekomen Yannick Cornelisz maakte de 2-1 toen hij een prachtige steekpass kreeg van Baryy de Winter. Met een prima schuiver onder de keeper door zette hij NSC op voorsprong.

TIEN SPELERS Enter ging alles of niets spelen in het laatste kwartier en kwam nog een paar keer gevaarlijk voor het doel. In de 84e minuut besliste Mark Fennebeumer de wedstrijd toen hij een penalty hard binnen schoot. Beide ploegen eindigden met tien spelers. Een speler van Enter moest het veld verlaten na een overtreding waarbij de penalty werd veroorzaakt en bij NSC was het Mark Fennebeumer na een opstootje na de genomen penalty.