NSC verslikt zich in DTS'35

2 december 2018 om 08:34 Sport/sport

NIJKERK In de tiende speelronde is NSC tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. DTS'35 uit Ede trakteerde de koploper op een 0-2 nederlaag.

De nederlaag tegen DTS'35 was wel verrassend, maar toch had NSC gewaarschuwd kunnen zijn. De ploeg uit Ede kende immers geen goede seizoensstart, maar won een week eerder dik tegen Enter Vooruit. Het begon met een gelijkopgaande eerste helft, waar het spel van beide ploegen zich vooral kenmerkte door slordigheid. NSC creëerde zo vrijwel geen mogelijkheid, dus wisten ze dat het na de thee beter zou moeten.

Het werd dan ook beter van de kant van NSC en de eerste kansen waren er voor Eyup Termelez. De makkelijk scorende spits wist dit keer het net echter niet te vinden. De gasten uit Ede deden goed mee en waren regelmatig gevaarlijk, waarbij Mohamed Laukili zelfs de 0-1 aantekende. NSC moest nu extra risico's nemen en deden dat ook.

Mark Fennebeumer kwam de aanval  versterken en NSC ging vol voor de gelijkmaker. Die kwam er echter niet en DTS'35 profiteerde via Laukili (nogmaals) van de extra ruimte en zette de stand op 0-2. Dat was vijf minuten voor tijd de beslissing en dus leed NSC de eerste nederlaag van het seizoen. De koppositite kwam niet in gevaar, alleen komt de concurrentie nu iets dichterbij.