Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Wethouders openen fietspad Zeedijk

29 november 2018 om 18:51 lokaal

NIJKERK De wethouders Mariëlle Broekman en Wim Oost hebben het vernieuwde fietspad over de Zeedijk geopend door op de fiets door een poort met ballonnen te rijden.

Wijnand Kooijmans

De boog met ballonnen werd overigens daarna netjes opgeruimd, er werd niet voor gekozen ze het luchtruim te doen kiezen. De wind was wel dusdanig dat de poort lang met menskracht overeind moest worden gehouden.

NATUUR Oosterwijk prees de aannemer dat binnen tweeënhalve maand het fietspad gereed is gekomen. Dit vanwege de belangen voor de natuur. Het fietspad is verbreed en vormt onderdeel van de verbinding van een netwerk van fietsknooppunten. Onder meer langs de randmeren. Het deel dat nu gereed is gekomen betreft het Nijkerkse deel van het fietspad tussen Bunschoten/Spakenburg en de Berencamperweg.

VEILIGER Het laatste stukje op Nijkerks grondgebied aan de overzijde van de Berencamperweg wordt volgend jaar aangepakt, gelijk met de reconstructie van het deel van de Zeedijk dat op Puttens grondgebied is gelegen. Het fietspad is door de verbreding, zo gaf Oosterwijk aan, ook een stuk veiliger worden. Zo kunnen ook scootmobielen hier gemakkelijker gebruik van maken. Overigens is er op dit moment nog enig slipgevaar door losliggende klei.

BETON Duurzaamheid was een belangrijk thema bij de aanleg om natuurwaarden te beschermen. Zo is gebruik gemaakt van duurzaam beton en is ook de kleur van het fietspad aangepast aan het landschap. Helemaal klaar is het werk nog niet. Er komen onder meer nog informatieborden op de plek waar vroeger een kanaal was, de dijkdoorbraak en slot Hulckesteijn. Deze worden in het voorjaar van 2019 aangebracht.

Mariëlle Broekman wees vooral op het toeristisch belang maar gaf ook aan dat het fietspad mensen verbindt. Ook is een aanlegsteiger aangelegd waardoor men vanaf de boot zo het fietspad op kan. Van deze mogelijkheid wordt volgens haar nog niet veel gebruik gemaakt. Ze wees op de ligging van het fietspad in een natuur waar het, ongeacht het weer, altijd goed toeven is.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie