Afbeelding
Harry Koelewijn

Hydraulische paal Valeriaan-Botter wordt weggehaald

29 november 2018 om 14:09 lokaal

NIJKERK De hydraulische paal in de doorgang Valeriaan-Botter wordt definitief weggehaald. Het is onderdeel van de reconstructie van de beide wegen waarmee een start is gemaakt.

Wijnand Kooijmans

In de plaats van de huidige doorsteek wordt een nieuw fietspad aangelegd van asfalt waardoor een fietsverbinding tussen de Valeriaanlaan en de Botter mogelijk wordt gemaakt. Fietsers die de werkzaamheden de komende tijd willen passeren kunnen lopend gebruik maken van het naast gelegen voetpad.

De paal leidde in het verleden tot felle discussies tussen voor- en tegenstanders. Tegenstanders zagen de paal vooral als een obstakel voor hulpdiensten. Deze konden weliswaar de paal gemakkelijk verwijderen maar in de praktijk bleek dit wel eens mis te gaan. De discussie ging gepaard met onder meer rechtszaken waarin bewoners bezwaar maakten tegen het weghalen van de paal.

Ondanks het weghalen van de paal blijft de doorgang tussen de boerderijakker en de kamers afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het fietspad wordt dusdanig vorm gegeven dat misbruik tot een minimum beperkt blijft. In noodgevallen kunnen hulpdiensten wel gebruik maken van het nieuwe fietspad. Bij het besluit de paal weg te halen heeft uiteindelijk meegespeeld dat door de reconstructie van de doorgang een verkeersveiliger situatie ontstaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie