Afbeelding
Privé Sylvana Djoemat

Sylvana start met zanglessen

30 november 2018 om 08:36 lokaal

NIJKERK Sylvana Djoemat is een bekende in de Nijkerkse muziekwereld. De zangeres van Boston Tea Party treedt regelmatig solo in Nijkerk op. Ze is één van de grondleggers van Ei8htsessions, een evenement dat regelmatig in café Ei8th wordt gehouden én ze gaat nu ook workshops in zang en performance geven op Nijkerkse scholen.

Djoemat is 42 en zit al bijna 30 jaar in het vak, waar ze grote musici ondersteunt als achtergrondzangeres. Van Glennis Grace, Gerard Joling tot Gordon. Alleen haar Brabantse tongval verraadt dat ze niet een 'echte' Niekarkse is. ,,Toch ben ik hier inmiddels zo diep geworteld dat ik nergens anders meer zou willen wonen. Nijkerk ligt redelijk centraal in het land waardoor ik alle kanten op kan voor optredens, zelfs in België." Of het nu gospel is of swingende covermuziek: Djoemat draait haar hand er niet voor om. ,,Ik zing veel en vaak en ook graag samen met andere artiesten. Begin dit jaar heb ik bijvoorbeeld meegedaan aan huiskamerfestival Gluren Bij de Buren, wat volgend jaar weer terug komt."

PERFORMANCE Optreden met anderen vindt ze ontzettend leuk, vooral sessies waarbij zangers en zangeressen hun eigen inbreng hebben, zoals bij het evenement Ei8htsessions, wat ze om de paar maanden in Café Ei8th organiseert. ,,Ik geniet ervan om met anderen te zingen en een echte performance neer te zetten. Vanuit het hele land komen mensen uit allerlei hoeken naar Nijkerk toe om hier samen met mij en Marvin te komen zingen. Onder andere Voice-deelnemers Ronald Klungel, Bram Houg, Simon van Rooij en Idols-deelnemer Bram Boender zongen al een keer in het café aan het Plein. Op zondag 2 december staat er opnieuw een Ei8htsessions gepland in de middag.

WORKSHOPS Niet alleen samen zingen met volwassen artiesten is haar wens, Djoemat laat ook graag kinderen schitteren. ,,Ik heb eerder workshops zang en performance gegeven aan kinderen die het wat minder breed hadden thuis. Nu ben ik een samenwerking aangegaan met basisschool de Koningslinde waar ik op de buitenschoolse opvang les ga geven in zang en performance. Hier kunnen ook kinderen van buitenaf aan meedoen. Ik ga deze lessen ook in jongerencentrum Chill Out geven en er is heel wat belangstelling voor." Kinderen kunnen zelf een liedje uitzoeken dat bij ze past, of Djoemat gaat met hen op zoek naar hun sound. ,,Het beter worden in zingen is niet het ultieme doel. Ik geniet ervan om kinderen te laten stralen. Zingen geeft een fijn gevoel, wat voor leeftijd je ook hebt. Door ze ook wat bij te brengen over de houding die je op een podium kunt aannemen, leren ze steviger in hun schoenen te gaan staan. Zingen is ook een mooie manier om uiting te geven aan blijdschap, maar ook aan frustraties."

Voor meer informatie: sylsinger@gmail.com/ FB sylvana djoemat/Instagram: misssweetsylvana. De workshops op de Koningslinde en Chill Out beginnen in het nieuwe jaar.

Maranke Pater
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie