Sparta Nijkerk maakt het zichzelf moeilijk in beker

28 november 2018 om 01:10 Sport/sport

NIJKERK Dinsdagavond speelde Sparta Nijkerk op eigen veld voor de beker tegen sc Bemmel. De Nijkerkers bereikten de volgende bekerronde, maar had daar na een 2-2 eindstand een penaltyserie voor nodig.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Spartanen na een sterke start. Binnen een kwartier was de stand 2-0 door treffers van Oskar van Logtestijn en Donny van der Wal. Een forse overwinning op de zondag eersteklasser leek in de maak, maar Sparta Nijkerk kwam ondanks een veldoverwicht en enkele goede mogelijkheden niet meer tot scoren voor de rust.

Sparta Nijkerk was ook in de tweede helft beter, maar wederom werd het net niet gevonden. Bemmel beet af en toe van zich af en tien minuten voor tijd viel eens de 2-1. Dat gaf de gasten extra hoop en het enthousiasme werd beloond met de 2-2 in de absolute slotfase.

In de beslissende penaltyreeks voorkwamen Oskar van Logtestijn, Justin van Groen, Mark Groenewoudt, Leon Broekhof en Mohammed El Haydar met rake inzetten een blamage voor Sparta Nijkerk. De Nijkerkers plaatsten zich zo voor de volgende bekerronde, waar zondag derdeklasser Beuningse Boys de tegenstander wordt. Dit uitduel vindt plaats in de week van 18 tot 23 december.