Sint ook in Hoevelaken gearriveerd

26 november 2018 om 07:05 lokaal

HOEVELAKEN Nadat Sinterklaas vorige week al met de boot in Nijkerk gearriveerd was uit het verre Spanje, stond zaterdag 24 november Hoevelaken op het programma. De intocht startte vanaf De Brink. Onder muzikale begeleiding van Muziekvereniging DAP werden Sint en Pieten het dorp ingeleid.

De route liep via de Kantemarsweg naar de Westerdorpsstraat tot aan Tankstation TinQ en van daaruit terug via de Beukenlaan, Van Zuylenlaan, van Lyndenlaan, Leeuweriklaan naar de Wiekslag. Op de Brink werd Sinterklaas hartelijk verwelkomd door Dennis Toebast en burgemeester Renkema. Sinterklaas nam daarna het woord over en sprak de kinderen toe. Hij zei blij te zijn weer in Hoevelaken te mogen verschijnen. Hij vond dat de meeste kinderen zich dit jaar weer goed en voorbeeldig gedragen hadden en raadde hen aan in de komende periode voorzichtig hun schoentjes te zetten.

Tijdens zijn rondgang over de Brink kon iedereen die dat wilde Sinterklaas persoonlijk de hand schudden. Van deze uitnodiging werd dankbaar gebruik gemaakt. Sinterklaas kwam bijna handen tekort om alle kinderen van Hoevelaken, en in veel gevallen ook hun ouders, een hand te geven. Voor alle kinderen had hij een goed woord over en liet hij zich gewillig fotograferen voor het familiealbum. De Sint ging door met zijn rondgang tot het al schemerig begon te worden. Moe maar voldaan keerde Sinterklaas terug naar zijn geheim gehouden verblijfplaats. ,,Er is nog veel werk te verrichten voor mij en mijn Zwarte Pieten. Alle pakpieten zijn continu in de weer om alle cadeautjes in te pakken voor de schoentjes die de Hoevelakense kindertjes gaan zetten. En geloof me maar dat dit een hele klus is."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie