NSC slaat aanval Bennekom af

24 november 2018 om 23:44 Sport/sport

NIJKERK Het topduel in de eerste klasse tussen Bennekom en koploper NSC is zaterdag in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Daarmee behoudt NSC de voorsprong van vier punten op de ranglijst en dus een resultaat om tevreden mee te zijn.

De eerste helft had NSC licht het veldoverwicht  en na een overtreding op Dave Knikker volgde een strafschop. Eyup Termelez, de laatste weken goed op schot,  mikte echter net langs de verkeerde kant van de paal. Even later kwam de voorsprong alsnog, maar het Yannick Cornelisz die de treffer op zijn naam kreeg uit een goed genomen vrijde trap. Tot de rust werd het daarna een vermakelijk duel met kansen voor beide doelen, maar NSC leidde bij rust met 0-1.

Na de thee hield NSC in eerste instantie controle en waren er goede kansen op een grotere voorsprong. Thuisploeg Bennekom kwam echter meer en meer opzetten. Dat leidde een kwartier voor tijd tot de 1-1 na een prima schuiver van Fabian Mösle. NSC was meteen weer helemaal bij de les en perste er een slotoffensief uit. Dreiging genoeg, maar geen treffers, dus de eindstand was daarmee 1-1.

NSC liet daarmee de kans liggen om alle concurrenten op een grotere achterstand te zetten. De Nijkerkers zijn echter nog altijd ruim en trots koploper.