Zwaar verlies Hoevelaken

24 november 2018 om 23:23 Sport/sport

HOEVELAKEN Hoevelaken had zaterdag de kans om de aansluiting bij de subtop te vinden, maar verloor in meerdere opzichten in Vaassen. VIOS Vaassen won het onderlinge duel met 4-1, maar daarnaast zag Hoevelaken drie rode kaarten. Een nogal zwarte zaterdag dus voor de mannen van Harry Oussoren.

Het onheil startte halverwege de eerste helft, bij een 1-1 tussenstand, toen doelman Sjoerd Kloppenburg na een lichte overtreding op de doorgebroken Noah Tuasela. Jacco Verstraten had VIOS na 10 minuten aan de leiding gebracht, maar Patrick Kloppenburg scoorde al snel de 1-1. De vervangende doelman Kjeld van den Heuvel verrichtte enkele goede reddingen, zodat de rust met 1-1 werd gehaald. Echter wel met nog slechts negen man, want Robin Elverding zag net voor rust ook rood, omdat hij ook een doorgebroken speler zou hebben gevloerd.

Vol moed probeerde Hoevelaken na rust de schade beperkt te houden tegen het oprukkende VIOS. Tuasela dacht koppend te scoren, maar John Kok sloeg de bal uit het doel. Strafschop en weer een rode kaart. Kjeld van den Heuvel hield zijn ploeg echter in de wedstrijd met een stijlvolle redding. Daarna houdt Hoevelaken goed stand, maar uiteindelijk moeten zij toch buigen.

Jelle Pol werd zo de grote man aan de zijde van VIOS, want hij scoorde in de slotfase nog driemaal, waarvan de laatste uit een strafschop. De 4-1 nederlaag was daarmee zwaar voor Hoevelaken, maar er zullen ook wat schorsingen volgen. Harry Oussoren zal de komende weken daarom met een gewijzigd team moeten proberen om met Hoevelaken uit de onderste regionen weg te komen.