Sparta 1 18-19
Sparta 1 18-19 Robin Sandberg

Goede wedstrijd Sparta korfbal leidt niet tot overwinning

25 november 2018 om 13:47 Sport/sport Deel je nieuws

De korfballers van Sparta Nijkerk zijn afgelopen zaterdag het zaalseizoen begonnen met een nederlaag. De ploeg speelde een uitwedstrijd in het verre Enschede, tegen Rigtersbleek.

Sparta begon de wedstrijd met een snelle goal van Marjet Jonker. Rigtersbleek haakte echter direct aan. Dit was het beeld van het eerste kwartier van de wedstrijd, waarin de stand gelijk op ging. Door een aantal minder goede aanvallen van Sparta en scherpe schoten van Rigtersbleek, kon de thuisspelende ploeg uitlopen tot een gat van vier punten. Met dit verschil in punten gingen beide ploegen de rust in.

De tweede helft begon wederom met een snelle goal van Marjet Jonker, die nog geen minuut later de korf nog een keer wist te vinden. Hierdoor werd het gat weer verkleind naar twee punten. Het vak van de scherpe Joran Visser kwam weer in de aanval. Hij beloonde de goede aanvallen regelmatig met een doelpunt. Uiteindelijk was hij deze wedstrijd goed voor zes doelpunten. Tot tien minuten voor tijd kon Sparta aanhaken, maar Rigtersbleek bracht een aantal slimme wissels, waardoor het spel van Sparta verstoord werd. Uiteindelijk wisten de Enschedeërs in de laatste vijf minuten nog vijf keer te scoren, waar er bij Sparta geen bal meer door de korf ging. Dit gaf een eindstand van 30-19.

De einduitslag geeft een vertekend beeld van de wedstrijd, waar Sparta zich lange tijd kon meten aan Rigtersbleek. Deze wedstrijd heeft Sparta vertrouwen gegeven. De groeiende ploeg zal zich binnenkort ongetwijfeld gaan belonen met een overwinning in deze zaalcompetitie. Aanstaande zaterdag staat er een thuiswedstrijd tegen Noviomagum uit Nijmegen op het programma.