Veensche Boys revancheert zich tegen IJFC

24 november 2018 om 19:25 Sport/sport

NIJKERKERVEEN De doelpuntenmachine kwam wat laat op gang, maar uiteindelijk is het duel tussen Veensche Boys en IJFC geëindigd in een overtuigende 3-0 overwinning voor de Blauwe Helden. Daarmee revancheert de ploeg uit Nijkerkerveen zich voor het ongelukkige gelijkspel tegen Waterwijk, een week eerder, waardoor Veensche Boys de eerste periode misliep.

Gelijk al in het begin had Veensche Boys het verschil kunnen maken, maar het lukte niet om de vele kansen te verzilveren. Wel bleef Veensche Boys door het ontbreken van de goals geconcentreerd spelen en dolde enigszins met de tegenstander. Uiteindelijk hielp IJFC de gastheer een beetje door de eerste goal er zelf in te schieten. Tom van Donselaar had bij die goal een knap eentweetje met Nico van den Brom opgezet, waarop zijn bal tussen de benen dwarrelde van de keeper van IJFC. De goal was toen ongetwijfeld ook wel gevallen maar een verdediger van de IJsselsteiners hielp vervolgens om met een hard schot de bal in het net te jagen.

Ook na die ene goal na zestien minuten spelen bleef Veensche Boys domineren, maar de verdiende goals bleven uit. Dat gaf voldoende vertrouwen bij IJFC om hier en daar een plaagstootje uit te delen in de tweede helft. Gelukkig ontbrak de scherpte bij de ploeg uit IJsselstein om daadwerkelijk het genadeschot te geven. Wel had het nog alle kanten op kunnen gaan. Veensche Boys ging pas echt met een gerust gevoel voetballen toen ver in de tweede helft de 2-0 werd gemaakt door invaller Kevin Hols. Hij boog de bal prachtig over de keeper van IJFC. Ook namen de krachten van de IJsselsteiners toen een rode kaart viel na een overtreding op Danny Brouwer. In de slotfase wist Nico van den Brom zelfs nog de 3-0 te maken na een prima assist van Alwin van Domselaar.