Discussieavond 'Verbinden met ambitie'

24 november 2018 om 12:43 lokaal

NIJKERK Door het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders wordt 29 november een informatiebijeenkomst en ronde tafelgesprek gehouden rond het uitvoeringsprogramma 'Verbinden met ambitie.'

Wijnand Kooijmans

In juni van dit jaar is door de huidige coalitiepartijen het akkoord 'Verbinden met ambitie' gepresenteerd. De uitvoeringsplannen moeten tot stand komen in verbinding met inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen uit de gehele gemeente.

Veel ambities uit het coalitie krijgen, zo zegt het college, al vorm of zijn goed in te passen in bestaande taken of lopende projecten en processen. Participatie wordt daarbij als een vanzelfsprekendheid aangenomen. Voor andere ambities geldt dat ze ontwikkeld gaan worden in verschillende visies. Het gaat dan onder meer om de woonvisie, de mobiliteitsvisie en de omgevingsvisie.

Voor de contouren van het uitvoeringsprogramma rond eind november gereed zijn vindt het college het verstandig hierover breed in gesprek te gaan met de samenleving voordat besluitvorming plaats vindt. Ook wordt een voorzet gegeven hoe het uitvoeringsprogramma er uit zou kunnen gaan zien.

Aanwezigen wordt de ruimte geboden voor eventuele aanpassingen en/of verdere invulling en aandachtspunten. Raads- en collegeleden kunnen daarnaast de aanwezigen bevragen over de consequenties van voorgestelde keuzes in het uitvoeringsprogramma. Deze informatie kan dan ook worden meegewogen in de besluitvorming.

De bijeenkomst begin om 20.30 uur in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis. Eind dit jaar wordt het definitieve uitvoeringsprogramma aangeboden aan de gemeenteraad. Onder voorbehoud wordt dit 17 januari 2019 besproken in de raadscommissie en vindt besluitvorming plaats in de raad van 31 januari.

advertentie
advertentie