Afbeelding
Maranke Pater

Huiskamers en artiesten gezocht voor nieuwe Gluren bij de Buren

24 november 2018 om 07:06 lokaal

NIJKERK Gluren bij de Buren 2019 staat weer in de startblokken. Voor de tweede editie van het Huiskamerfestival op 10 februari in de gemeente Nijkerk wordt nog actief gezocht naar mensen die hun huiskamer willen openstellen en naar artiesten uit de gemeente Nijkerk of van buiten Nijkerk die deze huiskamers willen vullen. Opgeven kan tot en met 30 november.

Maranke Pater

Gluren bij de Buren is een Huiskamerfestival waarbij vooral lokaal talent optreedt in diverse huiskamers in de gemeente. Op een middag zijn dit drie optredens van elk een half uur. Artiest en huiskamer worden aan elkaar gekoppeld door de organisatie, maar mensen mogen zich ook samen opgeven. Iedereen kan vervolgens aanschuiven bij de gratis optredens, waar wel een vrijwillige bijdrage voor wordt gevraagd.

Voor de organisatie van Gluren bij de Buren is deze tweede editie een stuk relaxter te regelen dan de eerste. Tamar Kaijzer, mede-organisator: ,,Mensen kennen Gluren bij de Buren al van naam, dus als we mensen benaderen zijn de reacties erg warm.”

GROEIEN Momenteel heeft het Huiskamerfestival al dertig aanmeldingen van artiesten binnen. Kaijzer: ,,We hopen te kunnen groeien naar zestig huiskamers. We zien dat er steeds meer lokaal talent zich aanmeldt, maar volgens ons is er nog veel meer lokaal talent in onze gemeente verborgen. Show yourself! Dat doen wij immers ook!”

Veel van de eigenaren van huiskamers van vorig jaar gaan dit jaar zelf gluren. Ron Heijman, mede-organisator: ,,We horen dat huiskamereigenaren van vorig jaar het de vorige editie erg leuk vonden, maar nu zelf ook het gevoel van gluren willen meemaken.” Voor dit jaar wordt er ook naar huiskamers in buurtschap Appel, Nijkerkerveen en Hoevelaken gezocht. Esther Kool, mede-organisator: ,,We willen zo verspreid mogelijk zitten zodat mensen er echt een route van kunnen maken. Over het algemeen lukt het om drie tot vier optredens op een middag te bezoeken.”

Van bandjes tot kindertheater, koren, muzikanten: er zijn verschillende artiesten die zich al hebben opgegeven. Kaijzer: ,,We hebben een gevarieerd aanbod van oud tot jong, man of vrouw, grote en kleine huiskamers. Veel artiesten spelen uit eigen werk of doen covers. We hebben dit jaar voor het eerst de rockband Dukebox uit Amersfoort. Het koor van Lifechurch zal bij de Voedselbank optreden, wat wij een superlocatie vinden. En het aanbod wordt zo ook breder. De oudste eigenaresse van een huiskamer is een dame van 83 die we hebben geholpen bij haar inschrijving.”

SPONSOREN Voor Gluren bij de Buren worden nog sponsoren gezocht. Huiskamers, artiesten en andere vrijwilligers kunnen na afloop genieten van een naborrel met muziek van de deelnemende artiesten.

Voor opgave: www.glurenbijdeburen.nl/nijkerk. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Van artiesten wordt verwacht dat ze vrijwillig aan het festival meedoen.

Opgeven kan tot en met 30 november, hierna sluit de inschrijving definitief.

advertentie
advertentie