De champagne werd ontkurkt door NSC na de winst bij DOS'37; de eerste periodetitel is voor NSC Jordy Schriever

NSC periodekampioen

17 november 2018 om 23:55 Sport/sport

NIJKERK De goede start van NSC in de competitie is zaterdag bekroond met het behalen van de eerste periodetitel in de eerste klasse, Bij DOS'37 in Vriezenveen werd met 1-4 gewonnen en daarmee kon de champagne uit de fles, Wellicht de aanloop naar een nog groter feest voor de blauwgelen, late in de competitie.

Het was een roerig duel in Vriezenveen, waar beide ploegen wel wat aan te merken hadden op de arbitraire leiding. NSC kwam 0-1 via Eyup Termelez, maar even later kreeg Dos'37 een strafschop, die door Van der Velden werd benut. Het was daarna evenwichtig qua spelverhouding, waarbij de thuisploeg het duel niet schuwde, waar NSC het moeilijk mee had. Op slag van rust viel toch de 1-2, opnieuw uit eens strafschop; Yannick Cornelisz zette NSC op voorsprong.

Na de thee trok NSC het duel naar zich toe door steeds beter te gaan spelen.Termelez scoorde zijn tweede treffer, weer uit een strafschop waar DOS'37 zich ernstig tekort voelde gedaan. De Nijkerkers trokken zich er weinig van aan en behielden de rust. Termelez bekroonde zijn prima wedstrijd met zijn derde doelpunt, wat NSC de 1-4 overwinning opleverde.

De winst betekende de winst van de eerste periodetitel, maar later bleek ook dat concurrent Go Ahead Kampen verloor, dus voor NSC tevens een grotere voorsprong op de concurrentie. Een prima middag derhalve voor NSC, die absoluut naar meer smaakt.