Namens Hand in Hand voor Syrie, bedankt Dinie Gerritsma de bewoners van de Pol voor hun mooie gebreide en gehaakte spullen
Namens Hand in Hand voor Syrie, bedankt Dinie Gerritsma de bewoners van de Pol voor hun mooie gebreide en gehaakte spullen Arjen Gerritsma Graphic Sound

Bewoners van De Pol in actie voor Hand in Hand voor Syrie.

17 november 2018 om 11:08 lokaal Deel je nieuws

Fleurige sjaals, wollige mutsen, gebreide truien, warme babykleding, gehaakte lapjesdekens……………de bewoners van De Pol handwerken met veel plezier voor de burgerbevolking. in Syrie.

Eén van de vrijwilligers van stichting Hand in Hand voor Syrie, is Dinie Gerritsma (op de foto met microfoon). Zij was vorige week bij een handwerkmiddag in De Pol aanwezig en nam een heel aantal nieuwe spullen in ontvangst. Namens de stichting bedankte ze de ouderen voor hun liefdevolle inzet.

Er worden regelmatig tassen vol gehaakte en gebreide spullen afgeleverd bij het oude pand van de voormalige Jumbo, aan de Torenstraat. Hier heeft Hand in Hand voor Syrie opslagruimte, waar elke maandagmiddag vrijwilligers aan het werk zijn om kleding, schoeisel en allerlei andere goederen te sorteren en verzendklaar te maken.

Stichting Hand in Hand voor Syrië is een non-profit organisatie, opgericht door de in Nijkerk woonachtige Guryas Zaghtiti.

Zelf afkomstig uit Damascus, bleef hij via vrienden en familie op de hoogte van de toestand in Syrie en werd hij geconfronteerd met de schrijnende tekorten die ontstonden na het uitbreken van de oorlog. Sindsdien houdt hij zich bezig met de coördinatie van allerlei acties om zoveel mogelijk hulpmiddelen te verzamelen en via zeecontainers te verschepen naar getroffen gebieden in Syrië.

Na aankomst worden de containers door contactpersonen ter plaatse uitgeladen en worden de spullen verdeeld onder de noodlijdende bevolking. Hierbij kan men denken aan levensmiddelen, medicatie, kleding, huisraad en educatieve middelen.

Met deze hulp levert de stichting een bijdrage aan een menswaardig bestaan voor de Syrische burgers. Er wordt nauw samengewerkt met andere non-profit organisaties met een vergelijkbare doelstelling.

De stichting is nog op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen met het sorteren van kleding en goederen. Voor meer informatie zie: http://stichtingsyrie.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie