'Losliggende banden geen gevaar voor verkeer'

16 november 2018 om 14:54 lokaal

NIJKERK Losliggende banden langs de Amersfoortseweg leveren geen gevaar op voor de weggebruikers. De banden hebben geen veiligheidsfunctie.

Wijnand Kooijmans

Dat antwoord geeft het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders op vragen van de raadsfractie van De Lokale Partij. Het gaat om losliggende banden langs de Amersfoortseweg tussen de rotonde met de Vrouwenweg en het Hoevelakense bos. Het college zegt hiermee bekend te zijn.

Inmiddels is een proefvak gemaakt met een ander type lijm om de banden duurzaam en langdurig vast te zetten. Gekeken wordt of deze methode inderdaad een langdurige oplossing biedt. Er wordt ook gekeken naar andere reparatiemogelijkheden.

De gemeente was, zo zegt het college, niet gewaarschuwd door de aannemer dat de aansluitbanden los konden komen te liggen. De aannemer heeft de banden zelf voorgesteld. Het college geeft aan te snappen dat de losliggende banden een onveilig gevoel kunnen oproepen. Terwijl ook beseft wordt dat het beeld niet fraai is. Maar direct levert het niet op.

In het antwoord geeft het college aan dat de gemeente Nijkerk verantwoordelijk is voor het onderhoud van de weg. De verwachting is dat medio maar uitsluitsel kan worden gegeven welke duurzame oplossing het best uit de bus komt.

advertentie
advertentie