Afbeelding
Harry Koelewijn

UVV Nijkerk wint vrijwilligersprijs

15 november 2018 om 14:52 lokaal

NIJKERK Het UVV Nijkerk heeft de vrijwilligersprijs gewonnen voor het initiatief Nijkerkse fietsvierdaagse. Dit maakte het bestuur van de Stichting Charlotte s'Jacob Fonds bekend. Ze hebben de prijsvraag gewonnen die is uitgeschreven onder de afdelingen van de Unie van Vrijwilligers (UVV). De prijs van 2000 euro werd uitgereikt aan Bert de Graaf van de UVV Nijkerk en aan Jan Verweij, bestuurslid van UVV Nijkerk en initiatiefnemer van de fietsvierdaagse.

De Fiets4daagse in Nijkerk wordt een jaarlijks terugkerend evenement voor recreatieve fietsers en bezitters van een scootmobiel in de tweede week van september. Op initiatief van de UVV Nijkerk is er een samenwerking gezocht met IVN educatie Nijkerk en de toerfietsclub Voek Nijkerk. Voor de UVV Nijkerk betekent deze fietsvierdaagse dat het een extra boost kan geven aan de bestaande UVV-activiteiten recreatief fietsen en de scootmobielclub om nieuwe deelnemers aan te trekken. Een en ander passend binnen haar doelstelling van ontmoeten, ontspannen en bewegen voor haar doelgroep 55+. Daarnaast biedt de samenwerking met andere organisaties de mogelijkheid om haar netwerk uit te breiden en andersoortige expertise binnen te halen om zo nieuwe activiteiten te ontwikkelen.

Voor de UVV Nijkerk is het al de tweede keer dat zij deze prijs hebben gewonnen. Twee jaar geleden kregen zij deze vrijwilligersprijs ook al toegekend voor de gezamenlijk met de Bibliotheek Nijkerk opgezette vervoersdienst voor ouderen die niet meer zelfstandig naar de bibliotheek kunnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie