Kleine feesten en bruiloften toegestaan in De Loods

13 november 2018 om 18:03 lokaal

NIJKERK In evenementencentrum De Loods mogen in de toekomst ook bruiloften, feesten en partijen worden gehouden voor minder dan 750 bezoekers.

Wijnand Kooijmans

Bij het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders bestaat de bereidheid mee te werken aan de uitbreiding van de gebruiksmogelijkheden voor de betreffende locatie. Daarin speelt onder meer het stoppen van De Laak in Nijkerkerveen een rol.

Gekeken is ook naar de milieuaspecten in verband met de aanwezigheid van de Robogascentrale. Gesteld wordt dat bij aanvragen voor uitbreiding van de productiecapaciteit van de centrale de provincie Gelderland daar zeer kritisch naar moet kijken. De aanwezigheid van de centrale is echter nauwelijks van invloed op het risico voor bezoekers van De Loods.

In het bestemmingsplan is vastgelegd dat in de gehele omgeving van De Loods maximaal 3.245 personen aanwezig mogen zijn. Het gaat, naast De Loods, om het Hart van Holland en het Ampt van Nijkerk. Vastgehouden wordt aan de bepaling dat op de drie locaties gezamenlijk 3.245 personen aanwezig mogen zijn.

De eigenaar, exploitatiemaatschappij Nijkerkerhoof, wordt er wel op gewezen dat er mogelijk een nieuwe drank- en horecavergunning moet worden aangevraagd. Ook moet de omgevingsdienst in kennis worden gesteld van de wijzigingen.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie