Afbeelding
Maureen van Goethem

Feestmaand bij Bakker Toebast

9 november 2018 om 15:38 Advertorial_1

HOEVELAKEN Het is begin november en de tijd breekt aan om bij Bakkerij Toebast heerlijke najaarsspecialiteiten te bemachtigen.

Kruidnoten, speculaas, marsepein en roomboterstaven

Maureen van Goethem

Dikke kans dat je al eens bij Bakkerij Toebast bent binnengelopen voor een heerlijk gebakje, vers brood of een smakelijk gevulde koek. Deze tijd van het jaar brengt ons verrukkelijke kruidnoten, amandelspeculaas, gevuld speculaas met 100% amandelspijs, speculaasbrokken, speculaas gevulde koeken en roomboter amandelstaven (ook voor bedrijven met bijvoorbeeld het logo erop). Producten die altijd de laatste maanden van het jaar inluiden. ,,Het najaar en de feestmaand december, dat is altijd genieten'', zegt eigenaar/bakker Dennis Toebast.

KOEKJE VAN EIGEN DEEG De amandelspeculaaskoekjes van Toebast is uitgeroepen tot beste van heel Gelderland tijdens de najaarsdagen van de bakkerscoöperatie. Toebast kreeg van een vakjury en een consumentenpanel het hoogste gemiddelde cijfer. ,,Van de driehonderd. Wij zijn hier enorm trots op.''

Dat de speculaas zo'n succes is, is te danken aan een geheime kruidenmix, die al drie generaties gebruikt wordt, weet Toebast. ,,Dat stamt uit de tijd dat mijn opa bakker was. De roomboter en de Californische amandelen geven het nog meer smaak en al dit moois bij elkaar maakt het onderscheid met wat klanten in de supermarkt kunnen kopen.''

NAJAARSACTIE Vanaf 17 november vindt de jaarlijks terugkerende najaarsactie van de Ondernemersvereniging Hoevelaken plaats. Het winkelend publiek kan stempels sparen en volle kaarten inleveren voor mooie prijzen. De kaarten zijn te halen bij winkels in Hartje Hoevelaken. De trekkingen zijn op de zaterdagen 24 november, 1, 8 en 15 december. ,,Voor de hoofdtrekking van 15 december (om 14.00 uur in De Stuw op Brink 10), doen ook alle eerdere ingeleverde stempelkaarten weer mee. Mensen die een prijs hebben gewonnen worden telefonisch op de hoogte gebracht.''

SINTERKLAAS Voor Sinterklaas worden er speciale sinterklaaspakketten samengesteld en speculaaspoppen van een kilo met de hand gemaakt. De 'ouderwetse' speculaaspop is weer helemaal terug. Toebast bakt door de afdruk van een koekplank in de vorm van een figuur. ,,Zwarte Pietje is ook weer terug in de winkel. Als vanouds doet hij zijn kunstje in de etalage van de winkel.''

VERS GEBAKKEN Eind van het jaar zijn er natuurlijk weer de befaamde oliebollen verkrijgbaar. ,,Er is niets leuker dan klanten te verwennen met de feestdagen. Dit is altijd dé drukste periode van het jaar. De kerststollen (met en zonder noten) en tulband van cake (en nu ook de nieuwe broodtulband op basis van desem) zullen weer als warme broodjes over de toonbank vliegen'', besluit Toebast.

Bakkerij Toebast. Westerdorpsstraat 8, 3871 AX Hoevelaken. Tel.: 033 253 42 86. bakkerijtoebast.nl

advertentie
advertentie