NSC verliest bekerduel bij IJVV

7 november 2018 om 00:39 Sport/sport

NIJKERK In de competitie gaat het fantastisch bij NSC, maar het bekeravontuur is voorbij voor dit seizoen. Dinsdagavond werd in IJsselmuiden met 5-3 verloren van IJVV.

De koploper van de eerste klasse NSC was de favoriet tegen tweedeklasser IJVV, maar wist na één minuut dat het geen eenvoudig duel zou worden nadat Maarten Hinderks de 1-0 scoorde. Gaandeweg de eerste helft kwam NSC beter in zijn spel en dat leidde tot twee treffers van Tristan Wallet, waarbij IJVV-doelman Van de Wetering er niet goed uit zag.

De 1-2 ruststand leek veilig, maar IJVV bleek in de tweede helft uiterst effectief te kunnen counteren. Hicham Ziyech, Maarten Hinderks  en Willem Bel keerden de stand tot 4-2. NSC ging op zoek naar herstel en kwam vlak voor tijd op 4-3 door Barry de Winter. Het bleek echter niet genoeg om verder te komen en in de allerlaatste minuut zette Bel de eindstand op 5-3.

Het betekent het einde van de districtsbeker voor NSC, dat zich nu geheel kan richten op de competitie.