Lachend loopt Yannick Cornelisz weg na één van zijn drie treffers tegen ASV Dronten Jordy Schriever

Zeven keer winst: wie kan NSC dit seizoen stoppen?

9 november 2018 om 07:12 Sport/sport

NIJKERK De eerste periode loopt op zijn einde en voor NSC gaat alles nog helemaal voor de wind. Ook ASV Dronten kon de Nijkerkers niet stoppen, wat resulteerde in een 5-3 overwinning voor NSC. In de strijd om de titel worden het aantal concurrenten met de week minder.

Rob Schoon

Op verzoek wil Yannick Cornelisz de vraag best beantwoorden. ,,Haha, laten we niet te snel van stapel lopen, maar dat het goed gaat is duidelijk. Ik had van ploegen als SDV Barneveld en Scherpenzeel meer tegenstand verwacht, maar tegen hen wonnen we gewoon. Ik denk dat ploegen als Go Ahead Kampen en Bennekom nu de voornaamste concurrenten zijn."

OMMEKEER Het gevoel bij NSC is sterk veranderd, voelt ook Cornelisz. ,,Winnen doet iedereen goed en dan is alles veel positiever. Maar los daarvan hebben we ook gewoon een betere selectie dan vorig seizoen. Het grootste verschil is waarschijnlijk dat we verdedigend beter staan, dus minder doelpunten tegen krijgen. Al was dat zaterdag natuurlijk niet helemaal zo."

Binnen enkele minuten keek NSC immers tegen een 0-1 achterstand aan via een prachtige treffer van Diek van Driest. Yannick Cornelisz scoorde vervolgens de 1-1, maar een minuut later zette Lucky Akot de 1-2 op het bord. ,,Pas daarna gingen we beter spelen en voor rust kon ik nog tweemaal scoren en benutte Eyup Termelez een penalty. Dan sluit je de eerste helft toch lekker af."

MATIG SPEL, VERDIENDE WINST Na rust zakte het spelpeil van NSC en rook ASV Dronten weer kansen. ,,We speelden duidelijk niet goed, maar hadden wel controle. Toen we een strafschop weggaven (benut door Jodi de Boer) moesten we extra bij de les zijn." Yordi Grovenstein besliste in de slotfase het duel met de 5-3. ,,De overwinning was zeker verdiend, maar echt goed was het niet."

In het algemeen is Cornelisz zeer tevreden over dit seizoen. ,,Na zeven overwinningen kan je slecht ontevreden zijn. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, maar we scoren vrij makkelijk en geven meestal niet zoveel weg. Vorig jaar scoorden we gemiddeld ook bijna twee keer per wedstrijd, maar toen kregen we veel meer treffers tegen. Dat is de voornaamste winst dit seizoen."

ECHTE TEST Het wachten is op een echte test voor NSC. ,,Tot nu toe valt de tegenstand me toch alleszins mee. We zijn eigenlijk nog weinig echt op de proef gesteld, behalve een gedeelte van de wedstrijd tegen Nunspeet. Maar dat betekent niet dat we gaan verzwakken, want we zullen steeds alles moeten geven om deze reeks voort te zetten. Zaterdag bij DOS'37 komen we weer een tegenstander tegen die er alles aan zal doen om de koploper te vloeren.