Motie hondenpoep

5 november 2018 om 09:13 lokaal Deel je nieuws

We herkennen het allemaal, bruin en dampend onder jouw schoen of die van je kinderen: Hondenpoep, in Nijkerk een discussie met een luchtje !  

Onlangs las ik het nieuwsbericht, dat er tijdens het debat over de begroting, de Lokale Partij een motie heeft ingediend om de opbrengst van de hondenbelasting alleen te gebruiken voor het opruimen van hondenpoep, motie hondenpoep dus.

Als bewoner in het buitengebied een buitengewoon interessante motie. Echter in de motie wordt het college gevraagd om met de raad af te stemmen waarvoor de opbrengsten van de hondenbelasting voor worden ingezet. In deze motie helaas geen woord over de vraag of de oplegging van deze belasting rechtmatig is, gezien het voorgestelde doel.

Ik bedoel daarmee te zeggen, dat de opbrengst dus ingezet gaat worden voor het opruimen van hondenpoep en faciliteren van honden uitlaatbeleid en de controle en naleving daarvan.

Ik kan me nu ook heel goed voorstellen , dat deze poepbelasting niet meer opgelegd wordt aan bewoners in het buitengebied.

Het hondenbeleid van de gemeente is immers alleen maar gericht op de bebouwde kom en niet daarbuiten.

Als bewoners in het buitengebied zijn we overigens gewend onze eigen broek op te houden.

Ik zou zeggen, rug recht, beleid aanpassen en vervuiler betaald.

Geen Poepbelasting in het buitengebied.

Fije Visscher

advertentie
advertentie