Afbeelding
Harry Koelewijn

Echtpaar Eggenkamp-Mulder 65 jaar getrouwd

2 november 2018 om 12:11 lokaal

NIJKERK Burgemeester Gerard Renkema heeft vrijdag 2 november een bezoek gebracht aan het echtpaar Eggenkamp-Mulder, omdat zij zaterdag 3 november precies 65 jaar getrouwd waren.

Beiden zijn geboren in de gemeente Hoogland en hebben elkaar ontmoet in de kerk. Het echtpaar heeft twee kinderen, een zoon en een dochter en twee kleinkinderen. Meneer heeft veertig jaar bij de spoorwegen gewerkt en is al 30 jaar met pensioen.
Voor zijn werk hebben ze in Amersfoort en 25 jaar in Amsterdam gewoond en precies in deze twee plaatsen zijn ook de kinderen geboren.
Mevrouw geeft aan een 'handwerkfanaat' te zijn; haken en breien. Ze helpt onder andere de ouderen in Arkemheen (vaak jonger dan zij zelf) met handwerken en is lid van de hobbyclub van UVV.
Meneer kon vanwege zijn onregelmatige diensten niet zozeer in clubverband een hobby uitoefenen, maar is altijd lid geweest van een katholiek kerkkoor in de plaatsen waar zij woonden. 

Beiden fietsen nog graag. Het echtpaar had vrij reizen door het werk van meneer. Ze zijn naar Rome, Lourdes en Joegoslavië geweest. Verder zijn het nooit reislustige types geweest, gaf mevrouw aan.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie