Afbeelding
Archief BDUmedia

Onderzoek naar veldentekort bij Sparta

2 november 2018 om 08:42 lokaal

NIJKERK Er komt een onderzoek naar het veldentekort bij de voetbalvereniging Sparta in Nijkerk. De resultaten daarvan worden komend jaar besproken met de gemeenteraad.

Wijnand Kooijmans

Deze toezegging deed wethouder Wim Oosterwijk naar aanleiding van opmerkingen van Boudewijn van der Woerd (VVD). Die vindt dat de toekomstvisie van de locaties Luxool in Nijkerk en De Slag in Nijkerk besproken moeten worden met de inwoners van de gemeente Nijkerk. Daarbij gaf hij tevens aan dat Sparta met een urgent veldentekort zit. De vereniging kan moeilijk investeren in de aanleg van een kunstgrasveld wanneer later voor een andere bestemming van het terrein wordt gekozen.

MEEVALLER Tijdens de behandeling van de unaniem aangenomen begroting kon wethouder Oosterwijk een meevaller van 1,1 miljoen euro melden die nog niet is meegenomen in de begroting, Het gaat om een bijdrage uit de stroppenpot van het Rijk voor het sociaal domein. Gemeenten komen hiervoor in aanmerking wanneer meer geld binnen het sociaal domein wordt besteed dan wordt verkregen van het Rijk.

Op voorstel van De Lokale Partij gaat het college van burgemeester en wethouders met de raad in gesprek welke kosten moeten worden toegerekend aan het faciliteren van het hondenuitlaatbeleid en het bestrijden van overlast door honden. Daarmee wordt besproken hoe de inkomsten van de hondenbelasting in overeenstemming kunnen worden gebracht met deze kosten. Aart Klompenhouwer van De Lokale Partij vindt dat hondenbezitters nu meer belasting betalen voor andere doeleinden dan de niet bezitters van honden en dat vindt hij oneerlijk.

TINY HOUSES Er komt geen onderzoek of en waar Tiny Houses in de gemeente Nijkerk kunnen worden geplaatst. Hierom was gevraagd door Klompenhouwer gezien het succes van de eerste 28 van deze woningen. Hij kreeg alleen steun van het CDA. De meerderheid deelt de mening van wethouder Harke Dijksterhuis dat de motie overbodig is omdat al wordt gekeken naar welke vormen van woningbouw nodig zijn om de tekorten aan woningen op te vangen. De wethouder wil de bouw van Tiny Houses meenemen in de op te stellen woonvisie.

AED'S Er komt, op verzoek van De Lokale Partij, wel een onderzoek waar en hoeveel AED's in de gemeente moeten worden geplaatst om een goede dekking en een 24 uurs toegankelijkheid te krijgen. Daarbij wordt ook de inzet van de First Responder bij hartfalen betrokken en wordt gekeken naar de mogelijkheden particuliere initiatieven en co-financiering daarbij te betrekken.

VOEDSELVERSPILLING Ook wordt aandacht besteed naar aanleiding van een motie van de ChristenUnie/SGP naar het tegengaan van voedselverspilling in de gemeente. Het gaat om 105 kilogram voedsel dat wordt weggegooid per huishouden waarmee een bedrag van 320 euro is gemoeid. Minder voedsel betekent vermindering van de CO2 uitstoot.

STRIJLAND Er wordt haast gemaakt met een plan voor het opknappen van de wijk Paasbos. Daarbij wordt ook sporthal Strijland betrokken. Onderhoud van groen vraagt volgens de raad nog steeds extra aandacht. Ook de klachten over onderhoud sporthallen in Hoevelaken.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie