Team H3
Team H3 Alexander Gijsen

Surf Heren 3 levert volgens afspraak

1 november 2018 om 21:41 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag reisde het kersverse Surf Heren 3 af naar het verre Dronten om aldaar het gelijke team van Libero'99 hun plek te wijzen. 

Met de smalst mogelijke basis van 6 spelers, waaronder drie nieuw gecontracteerde spelers uit Nijkerk, en onder leiding van coach Jolijn werd vol vertrouwen begonnen aan de opdracht. Deze was eenvoudig en werd treffend verwoord: "Ik heb nog nooit een wedstrijd in Dronten verloren en dat wil ik graag zo houden" aldus nieuwkomer en diagonaal Michael.

Met spelverdeler Kees, middens Remco en Bart en buitenaanvallers Martin en Hans binnen de lijnen klonk om 19:00uur stipt het fluitsignaal voor de eerste service.

Het spel van de 'Heren van 3' ontvouwde zich zoals ze dat zelf het liefste zien: de tegenstander mag best meedoen met het spel maar in de beslissende fase wordt de wedstrijd naar eigen hand gezet. Zo konden de eerste 3 sets betrekkelijk eenvoudig gewonnen worden: 20-25, 22-25 en 17-25. 

Met in ieder geval de winst al op zak werd begonnen aan de laatste set. Vaak is de lastigste van het potje want de verliezer heeft immers niets meer te verliezen. De jongens van Libero'99 leefden zowaar nog op in deze laatste set, mede dankzij het toegestroomde thuispubliek in 't Dok. Hierdoor liet Surf zich aan het begin van de set verrassen en bleven de heren de hele set tegen een achterstand aankijken, die op enig moment zelfs was opgelopen tot 8 punten. 

Uiteindelijk ging Libero'99 aan de haal met de set (25-21) en moest Surf genoegen nemen met een 3-1 einduitslag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie