Niels Buijtenhuis wil fitter en belangijker worden voor Veensche Boys.
Niels Buijtenhuis wil fitter en belangijker worden voor Veensche Boys. Kees van den Heuvel

Veensche Boys kan veel beter

31 oktober 2018 om 13:20 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys speelde zaterdag zeker niet op het top van zijn kunnen. Delta Sports was in Houten de bovenliggende partij, maar het duel eindigde toch in 2-2. ,,Om bovenin te blijven moeten we wel beter spelen dan we nu hebben gedaan", stelt Niels Buijtenhuis.

Rob Schoon

Buijtenhuis had vorig seizoen veel fysiek ongemak en wilde eigenlijk zijn voetbalschoenen voorlopig opbergen. ,,Op het laatste moment besloot ik er toch een jaar aan vast te plakken bij Veensche Boys. Veel bekenden, een goede selectie en de ambities haalden me over om het toch weer te proberen."

RUSTIGE START De voorbereiding miste Buijtenhuis grotendeels omdat hij meer tijd wilde hebben voor privézaken en pijnvrij wilde zijn. ,,Langzaam word ik steeds fitter, maar er moeten nog wat stappen worden gemaakt. Ik wil graag meer brengen binnen het team, want om onze ambitie te behalen moet het wel beter."

Bij Delta Sports had Veensche Boys lange tijd weinig tot niets in te brengen. ,,We hadden veel moeite met hun spel, ook omdat we de bal te weinig voorin kregen en daar wisten te houden. Dan kom je vanzelf in de problemen, want de druk neemt toe. En vervelend genoeg geven we dan ook nog vrij eenvoudig doelpunten weg."

FOUTEN Buijtenhuis zag Edwin van der Molen al snel een overtreding maken met een penalty tot gevolg. ,,Dat was de 1-0 en in de tweede helft gaf ikzelf de bal te eenvoudig weg, wat de 2-0 inleidde. Op dat moment leken we een verloren wedstrijd te spelen, maar binnen drie minuten stonden we ineens op 2-2."

Tom van Donselaar en Buijtenhuis maakten de treffers met een voorname rol voor Stefan Fredriksen. ,,Best een verrassende wending was dat en achteraf moeten we tevreden zijn met het gelijke spel. We raken niet verder achterop bij koploper Delta Sports en we weten dat we veel beter kunnen spelen. Dat moeten we echter wel vaker laten zien dan de laatste duels."

GEWENNING Voor Buijtenhuis, jarenlang spelend op topniveau bij de amateurs, is het duidelijk dat Veensche Boys voor het kampioenschap moet gaan. ,,We hebben er de ploeg voor als ik de tegenstanders tot nu toe bekijk. Zelf moet ik ook beter worden, maar het is toch wennen aan de tegenstanders, mijn eigen ploeg en het spel in de tweede klasse. Onze ploeg behoort sowieso tot de topploegen in deze klasse."

De eerste duels van de competitie liet Veensche Boys dat zien, maar de laatste weken gaat het stroever. ,,We pakken nog wel de punten. Dat is belangrijk natuurlijk al hou je dat niet continu vol. Als het voetballend niet helemaal lukt, moet je andere kwaliteiten laten zien en daar moeten we verbeteren. Dat gaat zeker lukken en zal wel moeten, want we komen genoeg tegenstanders tegen die ons het leven zuur willen maken."

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie