Sparta Korfbal komt tekort tegen sterkspelende ploeg uit Westzaan

29 oktober 2018 om 08:52 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 27 oktober begon Sparta de thuiswedstrijd tegen Roda. Deze ploeg uit Westzaan won dit seizoen al eerder van Sparta, de wedstrijd eindigde toen in 19-17. De ploeg uit Nijkerk wist dus dat er thuis punten te halen waren.

Echter begon Sparta niet sterk aan de wedstrijd. Korte aanvallen van de thuisspelende ploeg maakten dat de wedstrijd zich vooral aan de andere kant van het veld afspeelde. De Westzaners hadden het vizier op scherp staan. Ondanks goede doelpunten van Daan van Slooten wist Sparta op geen enkel moment de aansluiting te vinden. Dit bracht een ruststand van 16-14.

De tweede helft begon Sparta wederom niet sterk. Hoofdtrainer Jan Tonny Visser bracht enkele wissels, wat aanvallend een dynamischer spel gaf. Door doelpunten van Joran Visser kon de schade de tweede helft nog enigszins hersteld worden, ware het niet dat Roda de korf haast aan één stuk wist te vinden. Debuutmaker Rik Vreekamp gaf Sparta de laatste impuls, maar helaas kon dit een fikse nederlaag niet voorkomen.

De eindstand van 13-29 is voor Sparta een klap in het gezicht. De selectie zal komende weken de koppen bij elkaar moeten steken. Met het zaalseizoen om de hoek is het tijd voor een nieuwe start. Door de ontwikkeling die de ploeg afgelopen maanden heeft doorgemaakt, zal er ongetwijfeld resultaat geboekt gaan worden