NSC eenvoudig langs Scherpenzeel

28 oktober 2018 om 00:40 Sport/sport

NIJKERK NSC blijft koploper in de eerste klasse. Zaterdag werd vrij eenvoudig gewonnen bij Scherpenzeel met 2-6. Het betekent dat de Nijkerkers nog de volle winst pakken in alle zes hun competitieduels. De vraag is inmiddels wie NSC kan afstoppen dit seizoen.

NSC was beter dan Scherpenzeel, maar het leidde pas halverwege de eerste helft tot de 0-1 van Eyup Termelez. NSC ging gewoon door en Scherpenzeel kwam geen moment in het duel. Jongeling Rik Doppenberg scoorde zijn eerste treffer voor NSC met een prima kopbal uit een corner: 0-2. Nog binnen het half uur viel ook de 0-3, dit keer uit een strafschop van Termelez.

Scherpenzeel had al voor rust tweemaal gewisseld en zou na rust van zich af gaan bijten. Dat lukte eigenlijk amper, want NSC kreeg meer ruimte en counterde eenvoudig naar 0-4 via Yannick Cornelisz. De Nijkerkers waren vervolgens weer heer en meester en schotelden het publiek enkele mooie aanvallen voor. Grovestein promoveerde twee van die aanvallen tot de 0-5 en 0-6.

Een enorme overwinning leek in de maak, maar er trad wat verslapping op en dat leidde tot twee tegentreffers. Ismael Ouaddouh scoorde na een fraaie aanval en een strafschop en zette de stand op 2-6. De laatste wapenfeiten waren rode kaarten. Eerst een tweede gele voor Ali Edan van Scherpenzeel en als laatste een directe rode kaart voor Jonas Katshima (gestrekt been). Het was het enige smetje op het prima duel met uitstekende winst van NSC